"The Apprentice"
Foto: Profimedia/Profimedia

Bilo je samo pitanje vremena kada će bivši (a možda i budući?) američki predsednik Donald Tramp dobiti svoj biografski film. Zato je jedan od najiščekivanijih filmova na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu – "The Apprentice". Sinoć je imao svoju premijeru i šokirao publiku.

Profimedia

 

"Šegrt"

Biografski film prati mladog Trampa u 70-im i 80-im godinama u Njujorku i njegov uspon u svetu nekretnina, u čemu mu je pomogao zloglasni advokat Roj Kon. Trampa glumi Sebastijan Sten, Kona Džeremi Strong, dok prvu Trampovu suprugu Ivanu glumi Marija Bakalova. Režiju potpisuje iranski reditelj Ali Abasi, koji je publici u Kanu poručio: "Vreme je da filmovi ponovo postanu politički."

"The Apprentice" je nesumnjivo kontroverzan film, ali kako ga je publika u Kanu prihvatila?

Profimedia

 

Osmominutni aplauz

"The Apprentice" je po prvim reakcijama zaista eksplozivan. Tramp je prikazan kao ambiciozni biznismen koji pada pod Konov uticaj. Prati ga niz optužbi za rasizam u njegovoj firmi, a prikazan je i kako siluje Ivanu. Sve u svemu, film ima dovoljno materijala da naljuti Trampove fanove kao i samog bivšeg predsednika. Tramp je navodno već podigao tužbu protiv filmskih stvaralaca. Film sadrži pregršt šokantnih scena koje su izazvale uzdahe u publici u Kanu, a na kraju je dobio i osmominutni aplauz. Sten, Bakalova i Abasi su prisustvovali premijeri, dok je Strong bio sprečen zbog predstave na Brodveju u kojoj igra.

Osim Kopolinog "Megalopolisa", nijedan film još nije izazvao ovoliko priča i debata o tome da li je dobar ili zapravo loš. Najviše pohvala i ovacija išlo je Stenu, koji se apsolutno transformisao u Trampa. Malo je reći da jedva čekamo da film stigne u bioskope da i to vidimo. Najava za film još nije izašla i ne znamo kada će tačno stići u bioskope, ali znamo da će izazvati veliku prašinu, pogotovo u godini kada se Tramp ponovo kandiduje za predsednika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading