kuća
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

Fotografija kuće iz Srbije postala je pravi hit na društvenim mrežama, izazivajući zanimanje zbog neobičnih detalja koji je krase. Svojom ekstravagantnom pojavom, ova kuća je postala simbol kiča koji mnogi smatraju karakterističnim za balkansku ruralnu arhitekturu.

Na prvi pogled, možda se čini da je pozlaćeni kipovi lavova na ulazu u dvorište dovoljan da zadovolji estetske apetite vlasnika, ali ova kuća ide korak dalje. Na kričavo crvenoj fasadi, uzornici će primetiti i potpuno bizaran mural crkve, koji dodaje notu ekscentričnosti celokupnom izgledu.

kuća

Foto: printscreen/facebook

 

 

Ovakav spoj različitih elemenata, od pozlaćenih kipova do detaljnih murala, za mnoge predstavlja pravu vizuelnu poslasticu. Međutim, za neke, ova kuća je primer preteranog ukusa i upadljivosti koja karakteriše određene aspekte balkanske arhitekture.

Ova fotografija je postala predmet žive rasprave na društvenim mrežama, izazivajući širok spektar reakcija. Dok neki izražavaju divljenje za hrabrost i kreativnost vlasnika, drugi se pitaju o granicama ukusa i stila.

U svakom slučaju, fotografija ove kuće iz Srbije je podstakla diskusiju o kulturnim i estetskim vrednostima, istovremeno nasmejavajući i izazivajući radoznalost svih onih koji su je videli na mrežama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Duki

20.05.2024 16:13

O ukusima netreba raspravljati ali odsustvo ukusa je rezutat koji potiče od viška ili manjka novca ,neznanja koji se stopio u kič.