kreditna kartica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Međutim, mnogi još uvek ne znaju kako pravilno koristiti kartice. Jedan trgovac na TikToku ukazao je na najčešću grešku prilikom plaćanja karticom i dao nekoliko korisnih saveta.

On je istakao da je važno pričekati nekoliko sekundi nakon što prislonite karticu na aparat za plaćanje pre nego što je uklonite. Mnogi odmah povuku karticu, misleći da je plaćanje već obrađeno, što može dovesti do neuspeha transakcije.

"Pričekajte zvučni signal pre nego što uklonite karticu," rekao je trgovac. "Kada dodirnete uređaj za plaćanje, morate pričekati nekoliko sekundi da se kartica poveže i plaćanje bude obrađeno."

Dodatno je objasnio da kada vam zatraže, približite svoju karticu ili mobilni/nosivi uređaj nekoliko centimetara od beskontaktnog simbola na terminalu za plaćanje.

@jado506 Replying to @Cesarob ♬ original sound - Jado506

U zavisnosti od terminala, može biti potrebno da dodirnete, prislonite iznad ili ispod aparata. Plaćanje će biti sigurno obrađeno za nekoliko sekundi. Kada se plaćanje potvrdi, možete ukloniti karticu.

Ovaj savet može pomoći korisnicima da izbegnu frustracije i osiguraju da njihova plaćanja budu pravilno obrađena svaki put.

(kurir.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading