Psihopata
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Tiktokerka @victhepath nedavno je otkrila pratiocima da ima dijagnozu psihopate, ali to nije bio kraj iznenađenjima.

Ona je govorila o svojim interesovanjima, koje je imala kao dete, pominjujući žrtvovanje ljudi kod drevnih Maja i bajke braće Grim.

Naučnici su odavno utvrdili da psihopate imaju smanjenu empatiju, uz povećan interes za nasilan i uznemirujući sadržaj, podseća Daily Mail.

Zaključeno je da mogu biti privučene nasilnim ili krvavim pričama zbog “potrebe za stimulacijom”, čime se mogu objasniti i interesovanje mlade tiktokerke.

 

“Sećam se da smo u trećem razredu posetili sajam, kada sam videla knjigu o holokaustu. Provela sam sate čitajući je”, kazala je.

 

Posebno se zainteresovala za bajke braće Grim i originalne priče koje su, kako kaže, “izuzetno morbidne”.

Jedna od njih, “Razbojnik mladoženja”, govori o pljačkašima koji odvuku devojku u podzemno skrovište, teraju je da pije vino dok joj srce ne pukne, zatim strgnu odeću i iseku njeno telo.

Tiktokerka objašnjava da je kao dete bila zainteresovana za sudbinu carske porodice Romanov, čiji su članovi ubijeni 1917, zatim za grčku mitologiju i lavirint.

“Serijal ‘Igre gladi’ su donekle zasnovane na lavirintu, odnosno ideji da se deca ostavljaju u takvim arenama”, dodala je.

Posebno interesovanje imala je za drevne Asteke i Maje.

“Ne bi trebalo da vas iznenadi što sam bila intrigirana žrtvovanjem ljudi”, zaključila je.

Njen snimak izazvao je veliku pažnju, a mnogi korisnici su bili iznenađeni.

“Ne bih rekao da si psihopata ako te zanimaju ovakve stvari”, napisao je jedan.

Drugi se nadovezao: “Nisam psihopata, a izuzetno me interesuje istorija Titanika i egiptologija”.

Treći korisnik slično razmišlja: “Meni ovo nije neobično. Mnogima su zanimljive istorija, bajke ili mitologija. To bi potencijalno moglo ukazivati na ‘crvene zastavice’, ali je istovremeno materijal od opšteg interesa”.

BONUS VIDEO

 

 

(Telegraf)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading