tumor na nosu
Foto: Shutterstock/Foto: shutterstock.com

Na insistiranje farmaceuta, odlučila je da se obrati lekaru, što je rezultiralo otkrićem da je ta izbočina zapravo maligni tumor - melanom, najsmrtonosniji oblik raka kože.

Dijagnoza raka došla je kao šok, posebno jer je bila u osmom mesecu trudnoće.

Ipak, Čelsi se hrabro suočila sa situacijom, iako je provela dan pre porođaja plačući zbog brige za budućnost svog deteta. Bila je zahvalna što su lekari otkrili rak u ranoj fazi, ali je morala da prođe kroz tešku operaciju i oporavak.

,,Mesto rane je bilo zastrašujuće, na mom nosu je bio krater veličine novčića od dva dolara sa ružnim ukrštenim šavovima svuda okolo. Bilo je glupo razmišljati o nepravdi u ovom trenutku - desio se najbolji scenario, moj rak je nestao. Ali bože, izgledalo je užasno. Nos mi je bio čudan i podignut sa strane, i imao je nekoliko boja.''

Rekla je da ne bi mogla da se oporavi od svega nakon porođaja i operacije da nije bilo njenih prijatelja i komšija.

,, Bilo je zaista teško viđati ljude jer je to bilo u vreme korone, ali zajednica se zaista okupila. Otac mog sina je bio stub - ne bih mogla bez njega. Moji prijatelji i komšije su organizovali obroke, moji roditelji su ostali kod nas nekoliko nedelja, a ja sam dobila ove neverovatne korpe sa čokoladom, šampanjcem i prirodnim uljima.''

Nakon što je prošla kroz ovaj izazov, Čelsi je promenila svoj pogled na život.

Shvatila je važnost zaštite od sunca i postala zahvalna na podršci koju je dobila od porodice, prijatelja i komšija tokom teških trenutaka. Ovo iskustvo joj je promenilo perspektivu i naučilo je da ceniti svaki trenutak i živeti sa manje stresa.

Njena priča je podsetnik na važnost brige o zdravlju kože, kao i podrške zajednice u teškim trenucima.

(srecna.republika.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading