Žena
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Štedljiva mama je razbesnela roditelje na mreži iu sopstvenoj zajednici otkrivajući da naplaćuje stvari koje druga deca konzumiraju dok su u njenoj kući i igraju se s njenom decom.

Brijana Vajmar je navela sve stvari koje naplaćuje drugim roditeljima, uključujući sve od grickalica do sapuna za ruke, prenosi "San".

 

@goodbyetwenties What would you have done if this came home with your child before a play date? #Satire #ElementarySchool #LawyersOfTikTok #nda ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound

Nakon što je mami poslala novčanicu od 28 funti, 33-godišnjakinja iz SAD ušla je u žestoku raspravu i zahvalila se na njenom 'gostoprimstvu'.

 

"Roditelji su bili šokirani, zbunjeni, ljuti, govoreći da više neće slati svoju decu kod nas. Ljudi su bili veoma kritični, nikako se ne slažu sa ovim metodom", objasnila je ona.

Majka dvoje dece počela je da razmišlja o tome da ljudima naplaćuje stvari koje njihova deca konzumiraju u njenoj kući kada cene počnu da rastu i našla se na udaru rastućih troškova života. Da bi se pripremila, rekla je da je napravila sopstvenu tabelu kako bi osigurala da su njene cene fer i dosledne.

Iako je imala nesporazum sa jednom mamom, ona je potvrdila da joj je račun u stvari plaćen. U ovom slučaju naplaćivala je grickalice, obroke, piće, sapun za ruke, 45 minuta struje, naknadu za čišćenje prosutog soka, pa čak i 10 minuta upotrebe olovke.

"Hrana sada postaje tako skupa, a ja sam stalno punila činije za grickalice svoje dece i njihovih prijatelja. Imam veoma detaljnu tabelu svih grickalica koje moja deca redovno jedu i zaliha koje koriste", kaže ona.

Dodaje da računa koliko košta svaki pojedinačni komad namirnice ili pakovanja sapuna za ruke.

 

@goodbyetwenties I think this is a perfectly justified request after a play date. #Satire #PlayDate #momfriends #aita ♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya

"Na primer, odmerila sam koliko sapuna izađe kada jednom pritisnete pumpu. Onda sam uzela cenu flaše sapuna i podelia je sa tom sumom. Jednom sam platila kada je moj sin razbio veoma vrednu vazu kod nečije kuće. Pa ne znam zašto ne bih naplatila i ove troškove“, zaključuje ona.

 

Polemike

Mnogi korisnici se nisu složili sa ovom metodom. "Tako se deca druže, a i vi sa roditeljima te dece. Ovo je nepotrebno", napisao je neko. "To je deo roditeljstva sa kojim se moraš pomiriti. Ako nemaš para, ne pozivaš nikoga kod sebe", prokomentarisao je neko drugi.

Majka želi da blizancima da ista imena, ali otac je protiv toga: 'Ne podižemo jedno dete, oni moraju biti različiti'.

(Večernji list)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading