Spasavanje
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Ričard Vilbenks (78) iz Floride postao je junak kada je hrabro spasao svoje štene od aligatora. Dok je uživao na suncu, čuo je cvilenje svog psa Ganera. Aligator u ribnjaku, u blizini njegovog doma u okrugu Li na Floridi, uhvatio je psa i povukao ga u vodu.

Vilbenks, strastveni lovac, brzo je reagovao i skočio u ribnjak, uhvatio manjeg aligatora i otvorio mu čeljusti, kako bi Ganer, troipomesečni koker španijel, mogao da pobegne.

Vilbenks se na snimku vidi kako jasno otvara čeljust omanjeg aligatora, kako bi iz njih izbavio svog psa. Sve vreme je pridržavao aligatora između kolena, golim rukama mu otvarajući čeljust. Za sve televizijske emisije istakao je da je tom prilikom zadobio samo nekoliko ogrebotina, a štene je dobro.

- Imao je psa i bio je prekriven krvlju. Rekao mi je da se upravo borio sa aligatorom kako bi spasao štene. Odgovororila sam mu: "Ma mora da se šališ!" - rekla je Luiz, Vilbenksova supruga, opisujući trenutak kada je shvatila da se njen suprug borio sa malim aligatorom.

Neverovatno je da je Vilbenks uspeo da zadrži cigaretu u ustima dok je spasavao psa i to na sredini osme decenije.

Incident je ovekovečen i na video-snimku, jer Vilbenks učestvuje u programu u kojem stanovnici dozvoljavaju Florida Wildlife Federation i fStop Foundation da postave kamere na njihovoj zemlji radi dokumentovanja životinja. Fondacije su saznale za incident tek nakon što su pokupile memorijsku karticu sa kamere na Vilbenksovoj zemlji. Nedugo posle toga aligator je uklonjen iz dvorišta Vilbenksovih, a dekica proglašen za heroja.

(Srećna republika)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading