srpski pasoš
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Često se putnicima može odbiti ulazak iz raznih razloga, čak i za situacije koje se mogu činiti manje ozbiljnim. Evo sedam razloga zbog kojih bi turisti mogli biti odbijeni za ulazak u neku zemlju ili eventualno privedeni:

Oštećen pasoš 

Čak i mala oštećenja, poput kapljica vode ili mastila, mogu rezultirati time da vaš pasoš bude okarakterisan kao nevažeći. Važno je da vaši lični podaci budu čitljivi i da nema vidljivih oštećenja na stranicama pasoša.

Uzimanje lekova u inostranstvu

 Neophodno je proveriti koje lekove možete poneti sa sobom na odredište i da li postoje ograničenja u vezi sa količinom. Takođe, medicinska oprema kao što su špricevi mora biti u originalnom pakovanju, a korisno je imati i kopiju lekarskog recepta.

Nedostatak vakcinacije

Neke države vam možda neće dozvoliti ulazak ukoliko nemate odgovarajuće vakcine. Pre putovanja treba proveriti koje vakcine su vam potrebne i eventualno se vakcinisati.

Pasoš

Shutterstock

 

Nedostatak dokaza o daljem putovanju

 Neke zemlje zahtevaju dokaz o daljem putovanju, kao što je povratna karta ili karta za drugu destinaciju, kako bi se osigurali da nećete ostati duže nego što je dozvoljeno.

Nedovoljno praznih stranica u pasošu

Mnoge zemlje zahtevaju određeni broj praznih stranica u pasošu, pa je važno proveriti ta pravila pre putovanja.

Uzimanje u obzir ovih faktora može vam pomoći da izbegnete probleme prilikom ulaska u druge zemlje.

(stil.kurir.rs

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading