debljanje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Njegovi saveti bazirani su na iskustvu rada u ljudskim resursima i zapošljavanju, gde je bio svedok kako kompanije prate aktivnosti zaposlenih na službenim uređajima.

1. Neprikladne poruke na poslovnim platformama

Prva stvar koju Doan savetuje je da ne šaljete poverljive ili neprikladne poruke na poslovnim platformama poput Slack-a. Mnogi zaposleni nisu svesni da kompanije često prate komunikacije, a nepromišljeni komentari ili deljenje poverljivih informacija mogu dovesti do ozbiljnih problema, uključujući otkaz.

2. Oprez s anonimnim anketama

Drugi savet odnosi se na anonimne ankete. Iako se čine sigurnim, Doan upozorava da kompanije mogu pratiti ko je šta napisao. Ako IT tim stvarno želi da sazna izvor poruke ili komentara, obično to može učiniti. Dakle, ne treba se slepo oslanjati na anonimnost anketa.

3. Korišćenje radnog laptopa u inostranstvu Treći savet je da ne koristite radni laptop za rad u inostranstvu. Mnogi poslovni laptopovi imaju senzore koji mogu otkriti gde se nalaze. Ako vaš laptop otkrije da ste van zemlje, može se zaključati i prijaviti vas vašem šefu. To može izazvati nepotrebne komplikacije i sumnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sho Dewan (@workhap)

Doan naglašava da većina firmi ne špijunira aktivno svoje zaposlene, ali to ne znači da to ne mogu. Njegovi saveti podsećaju da treba biti oprezan u upotrebi poslovnih uređaja i da privatne aktivnosti treba obavljati na ličnim uređajima.

Pored ovih konkretnih saveta, generalno je preporučljivo izbegavati deljenje poverljivih informacija i čuvati profesionalnost u poslovnom okruženju.

(kurir.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading