PRONAŠLE GA U OLUKU I POKUŠALE DA GA ZAGREJU Mačke spasle malu bebu od smrzavanja
Alo.rs

Život ume da piše romane, ali i da bude nemilosrdan. Takvu sudbinu imao je dečak star svega godinu dana u Argentini, kada ga je policija pronašla okruženog mačkama.

Mediji su ga prozvali Mogli, a on je uspeo da preživi.

Policajci koji su pronašli malog dečaka bili su iznenađeni kada su videli kako su se mačke ušuškale da bi ga zagrejale tokom ledenih noći, koje bi inače odnele njegov život.

Životinje su lizale dečaka dok je jeo ostatke njihove hrane. Čak su i siktale na policiju kada je pokušala da izvuče dečaka.

Mali dečak je hitno prevezen u bolnicu, gde su lekari sugerisali da ga je održala u životu briga koju je dobio od životinja.

Policajka Ališa Lorena Lindgvist, koja je pronašla bebu pored kanala, opisala je šta se dogodilo.

- Šetala sam i primetila čopor mačaka kako sede veoma blizu jedna drugoj. Neobično je videti toliko takvih mačića, pa sam prišla da malo bolje pogledam i tamo sam ga videla. Dečak je ležao na dnu oluka, a oko njega su bile mačke , lizale su ga jer je bio zaista prljav - rekla je ona, prenosi Dejli mejl.

- Kada sam prišla malo bliže, mačke su postale agresivne i krenule su da reže na mene i pokušale su da me izgrebu. Pokušavale su da zagreju dečaka koji je spavao - rekla je ona.

Ona je takođe otkrila da su ostaci hrane stajali pored deteta.

- Podigla sam ga i odvela u najbližu policijsku stanicu. Još je bio jako prljav i odveden je u bolnicu. Doktor koji ga je pregledao rekao je da je lako mogao da umre od hladnoće. Mačke su znale da je krhak i da mu je potrebna zaštita - rekla je ona.

Policija je pronašla bebinog oca, koji je i sam beskućnik. On je tada priznao da ga je izgubio pre nekoliko dana dok je skupljao karton za prodaju.

Kako je moguće da ga spasu mačke?

Objašnjavajući kako je dečak mogao da preživi zbog ponašanja mačaka, portparol organizacije Thames Vallei Animal Velfare, koja se bavi divljim mačkama i lutalicama u Berkširu, rekao je:

- Oni su na bebu gledale kao na veliku flašu tople vode. Mačke će se maziti uz bilo šta da bi se ugrejale, čak i pse - rekao je, i dodao:

- U našem iskustvu s kolonijama mačaka, kada majka ima leglo, sve druge mačke će otići po hranu. Beba se mogla hraniti ostacima koje su doneli. Mačke u Argentini ostaju u velikim čoporima da bi preživele - mnogo više od mačaka ovde.

(Dejli mejl)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading