NA DRUŠTVENIM MREŽAMA NASTAO HAOS Majka zabranila detetu da se igra i prlja u vrtiću, kad čujete razlog ŠOKIRAĆETE SE
Schutterstock

Da li je deci danas previše toga dozvoljeno i zašto je to tako tema je koja često izaziva oštre rasprave na internetu. I dok neki glasno tvrde da su današnji roditelji mnogo toga dopustili svojim klincima, priča o jednoj majci iz Srbije koja je svojim ponašanjem otišla u neku drugu krajnost, šokirala je mnoge.

Prvobitno objavljeno na platformi "Treds", priča o majci koja je vaspitačicama stavila do znanja da njeno dete ne sme da se igra u pesku i da ne sme da se upusti u još neke dečje igre zbog potpuno bizarnog razloga, našla se i na Iks platformi gde je iznervirala veliki broj korisnika.

"Znate, jedna devojčica je danas plakala u vrtiću. Njena majka je insistirala da joj vaspitačice ne daju tempere i da izbegava igre u pesku. Ne može ona non stop da pere njenu garderobu koju isprlja u vrtiću.

Majka (1) - detetova sreća, rast, razvoj i sloboda (0)", napisala je jedna Marijana na "Treds" aplikaciji.

"Molim? Zamisli ne daš da ti se dete igra da ne bi prala veš koji inače pere veš mašina?", napisala je druga žena koja je priču podelila na svom "scorpio_93" na Iks platformi, gde je priča brzinom svetlosti postala viralna.

"Prljavo dete je srećno dete"

Mnogi su neimenovanu majku zbog svog zahteva stavili na stub srama.

"Joj, užasno mi je to. Pa ljudi moji, sve se da oprati, postoje komadi garderobe po 300-400 dinara. Apsolutno mi nije žao da isprlja, pocepa, čak iako je novo.. samo nek se igra i uživa", "Ovde u Nemačkoj bi odbili da nešto tako urade, jer prljavo dete, po njima je srećno dete. Verujem da bi roditeljima preporučili terapeuta", "Ne biste verovali koliko ima roditelja kojima je važno da im se dete ne isprlja u vrtiću dok 1. boravi napolju u igri, 2. crta, 3. samostalno jede. Toliko da je vrtić slao mejl da to tako ne može jer se time detetov razvoj usporava.", "Nama se desilo da majka zabrani da se njena ćerka (8 god) druži sa našom jer se na odmoru igraju u pesku i isprljaju. Valjda bi bilo prihvatljivije da se slikaju za TikTok", pisali su oni.

Neki su stali na stranu majke

Opet, bilo je i onih koji pokušali da pronađu razlog zašto je to tako.

"Možda ta ista mama nema novaca i samohrana je ili živi u teškim financijskim uslovima i naravno da se boji da se odeća ne zaprlja, naravno većina nije bila u toj situaciji pa to ne razume", "Možda žena nema veš mašinu kod kuće nego mora prati veš na ruke? Ima i toga nažalost još uvek u 21. veku da žene moraju oprati veš na ruke, zato i strogo paze se deca ne prljaju", glasili su njihovi komentari.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading