pauk
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Da biste sprečili njihov ulazak, postoji nekoliko biljaka koje ih odbijaju i drže podalje, prema pisanju lista Metro.

Nana

Pauci ne vole nanu, ali nije potrebno imati je po celoj kući da bi imala efekta. Možete staviti nekoliko listova mente u vodu u bocu s raspršivačem, pustiti da odstoji neko vreme, a zatim poprskati ulazne tačke vašeg doma.

Bosiljak

 Osim što je koristan u kuhinji, bosiljak odbija razne insekte, uključujući paukove, mrave, letnje mušice i komarce. Jednostavno ga stavite na kuhinjski prozor jer treba da dobije direktnu sunčevu svetlost četiri do pet sati dnevno, a miris će odbiti neželjene bube.

Ruzmarin

ruzmarin

 

 

Ruzmarin takođe odbija paukove i koristan je u rešavanju problema s njima. Držite ga na toplom mestu u domu jer je manje otporan na hladnoću.

Lavanda

lavanda

Foto: Shutterstock

 

Miris lavande je nepodnošljiv za paukove. Možete koristiti nekoliko cvetova i obesiti ih u kući i oko nje kako biste odbili ulazak insekata.

Hrizanteme

 Hrizanteme sadrže buhač, sastojak koji odbija razne insekte. Osim što mrze paukove, hrizanteme deluju i protiv mrava, krpelja, buva, grinja, bubašvaba i stenica.

Eukaliptus

eukaliptus

Foto: Shutterstock

 

Grančice eukaliptusa odbijaju paukove. Možete ih okačiti po kući, a mnogi ih koriste i u kupatilima gde se miris meša s parom. Takođe, eukaliptus možete pomešati s lešnikom i vodom kako biste napravili sopstveni sprej protiv insekata.

Neven

Neven odbija razne štetočine, uključujući paukove i puževe. Posadite ga u bašti ili u saksiji u domu kako biste sprečili ulazak ovih insekata.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading