brzi voz
Foto: Shutterstock/Shuterstock

Šinkansen vozovi, poznati kao Bullet train, simbolizuju upravo tu tačnost. Zbog toga nije ni čudo što je kašnjenje od 17 minuta izazvalo pravu senzaciju.

Centralna železnička kompanija morala je da obavesti putnike da je polazak za Osaku privremeno obustavljen zbog vrlo neobičnog razloga - zmije na vozu!

Osoblje je primetilo zmiju dužine 40 centimetara kako se "klizila" po podu jednog od vagona, što je izazvalo hitnu reakciju.

Više od 600 putnika moralo je da bude prebačeno u drugi voz, dok je Šinkansen bio privremeno isključen iz saobraćaja sve dok zmija nije uhvaćena. Istražitelji sada pokušavaju da shvate kako je zmija završila u vozu.

Japanska železnička kompanija ističe da je teško verovati da je zmija sama ušla u vagon na nekoj od stanica, piše upi.com

Iako postoje pravila koja zabranjuju unošenje divljih životinja, ne proverava se prtljag putnika, pa je moguće da je zmija ušla neprimećeno.

Ovaj incident pokazuje koliko je Japan posvećen tačnosti i bezbednosti u svakodnevnom životu, pa čak i kada su u pitanju sitnice poput zmije u vozu.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
voz

Komentari (0)

Loading