Kada kupujete poklone, zapamtite ovo: Evo zašto nije dobro poklanjati satove i posuđe

Slobodanka Ćorić Vesti 17.04.2024 16:32 0

Ne zaboravite da postoje stvari za koje se veruje da im se ne daju, jer privlače negativnu energiju i neuspeh u život osobe kojoj ih poklanjate

poklon

Shutterstock

Ako ste se pitali šta nije dobro pokloniti nekome za rođendan ili proslavu – evo šta kažu verovanja. Kada idete u kupovinu poklona za svoje najmilije, ne zaboravite da postoje stvari za koje se veruje da im se ne daju, jer privlače negativnu energiju i neuspeh u život osobe kojoj ih poklanjate!

Oštri predmeti: Pribor, makaze, noževi i drugi oštri predmeti privlače negativnu energiju poput magneta. Možete ih kupiti sebi, ali ne kao poklon nekom drugom.

Ogledalo: Veruje se da ogledala drže magiju i stoga ih ne treba kupovati kao poklon. Navodno, poklonjena ogledala unose nevolje u život onoga ko ih prima.

Medicinski aparati: Merači, masažeri i kućne terapije ne bi trebalo ni kupovati ni primati na poklon, jer se veruje da pogoršavaju vaše zdravlje.

Posuđe: Ako želite nekome pokloniti lonac ili šolje, stavite novčić u svako jelo. Prazno posuđe donosi siromaštvo.

Sat: Kineski mudraci veruju da prihvatanje sata kao poklona označava početak odbrojavanja do smrti. Takođe, veruju da poklonjeni sat izaziva prekid u vezi ili distancu.

Novčanik: Kao i posuđe, ni novčanici se ne poklanjaju prazni. Ako poklonite prazan novčanik, privlačite siromaštvo ili gubitak novčanika, novca, dragocenosti...

Biseri: Veruje se da poklonjeni biseri donose bolest i gubitak u kuću. Biseri su simbol suza siročadi i udovica i upravo je zato nastalo verovanje o poklanjanju bisera.

Marama ili marama: unose nevolje i loše ljude u život onoga ko dobije ovakav poklon.

Budite oprezni sa knjigama: možete ih dati prijateljima i rođacima, ali ne i supružniku. Veruje se da ovaj dar u braku može privući izdaju. Bez obzira da li ste sujeverni ili ne, kada kupujete poklon za voljenu osobu, zapamtite jedno – ono što se daje od čista srca i ljubavi, ne može sa sobom doneti nesreću!
 

Komentari (0)
Loading