Violina
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

"Bez muzike život je greška" čuvena je misao poznatog nemačkog filozofa Ničea koji u jednoj rečenici objasnio važnost muzike za čoveka. Muzika je sastavni deo ljudske istorije od najranijih vremena, a koliko može da izazove emocija, najbolje potvrđuju mala deca i bebe koje najemotivnije i najiskrenije reaguju na muziku.

Jedan maleni dečak, praktično još uvek beba, reagovao je iskreno na zvuke violine. Snimak je nastao u jednom njujorškom vrtiću gde su mališani zajedno sa svojim roditeljima uživali u muziciranju umetnice koja je svirala violinu.

Zanet njenim sviranjem mališan je ustao i nestabilnim korakom se uputio ka umetnici. Došao je do nje i uhvatio je za nogu, a potom seo na strunjaču pored nje opčinjen muzikom koju je ona izvodila. Koncerti za bebe su vrlo popularni širom sveta i vrlo posećeni. Nedavno je sličan koncert održala i Beogradska filharmonija. U petoj sezoni bebećih koncerata, orkestar je izveo splet najlepših dečjih melodija čime su najmlađe uveli u čaroban svet muzike. Koncerti najčešće traju pola sata jer je to optimalno vreme da se zadrži pažnja ovako male dece.

Dečak sa snimka pokupio je simpatije ljudi na mrežama, a neki su čak predvideli da će jednog dana i on biti uspešan violinista.

 

@stephanieevelyn19876

OMG the LOOK 🥺#funny #funnyvideos #meme (7226) ♬ suono originale - Lim

- Ovo me tera na suze.

 

- Koja povezanost između muzike i ljudi. Nekad mi se čini da je to na duhovnom nivou.

- On je u prošlom životu sugurno bio violinista.

- Znam kako se oseća. Violina na isti način utiče i na mene, druže.

- Nije mogao da se ne zaljubi - bili su neki od komentara.

Violina i violončelo imaju po mnogima najbliskiju zvučnost sa ljudskim glasom, zbog čega imaju i takav uticaj na našu psihu. Gotovo hipnotisana reakcija dečaka koji oduševljeno prati performans za mnoge je pravi dokaz dobrog sluha, ali i njegove iskrene emocije na muziku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading