Kanađanin
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Rođeni Kanađanin koji se zbog ljubavi prema Srbiji pre nekog vremena preselio u Beograd i započeo novi, drugačiji život - deleći zanimljiv sadržaj na društvenim mrežama postao je jedan od omiljenih stranaca među Srbima. Ipak, nedavno je imao svoje prvo negativno iskustvo.

"Andre u Srbiji" kako se Kanađanin predstavlja na TikToku, otkrio je da je pre nekoliko dana imao svoje prvo negativno iskustvo dok je rentirao automobil. Kako je rekao, ono što je primetio tokom jednog nesporazuma predstavlja zapravo jedan veliki problem kod Srpskih preduzetnika. Ipak, kao neko ko voli Srbiju, objašnjava da ga jedna situacija neće zaustaviti u nameri da u njoj ostane.

"Volim svoj srpski narod, ali jedna stvar u kojoj su oni apsolutno nesnađeni i mogu to reći sa punom iskrenošću je vođenje biznisa. I ovo se ne odnosi samo na administrativne procese nego i na obično davane informacija...

Juče sam obišao dva mesta kako bih rentirao auto za nekoliko sledećih nedelja. Međutim, kada sam otišao do prve agencije, objasnio sam im da nemam srpsku vozačku dozvolu, da sam iz Kanade i da imam kanadsku, ali momak koji je tamo radio mi je rekao da ne iznajmljuju automobile ljudima koji nemaju srpsku vozačku dozvolu. Što mi je iskreno bilo jako čudno jer sam se pitao zašto bi neko u Srbiji rentirao auto ako ima svoj, ali sam rekao 'OK, nema problema' i otišao sam do drugog mesta", rekao je Andre pa objasnio da je otišao do druge agencije te najnormalnije rentirao auto.

"Krivicu je svalio na mene"

Ipak, tada mu je zazvonio telefon i dobio je jedan sasvim neobičan poziv.

"Zazvonio mi je telefon, javio sam se i bio je to vlasnik agencije koja mi nije izdala automobil. Pitao me je da li sam hteo da iznajmim auto i da li sam iz Kanade, a ja sam odgovorio potvrdno i objasnio da sam već na drugom mestu iznajmio. Nakon što me je on pitao zašto sam otišao kod drugog, a ja mu objasnio šta mi je rekao njegov kolega, on je jednostavno poludeo! Objašnjavao mi je da se radi o nesporazumu i da odmah vratim svoj rentirani auto i dođem kod njega bla bla...

"Zato preduzetnici u Srbiji ne mogu biti veliki"

...I umesto da mi se izvini što mi je njegov kolega/sin dao pogrešne informacije on je krivicu svalio na mene i bio ljut na mene što neću da vratim rentirani auto i odem da iznajmim njegov.

Ne znam, ludilo. Ako ne umeš da mi daš pravu informaciju zašto bih se ja vratio i svoje poverenje dao tebi, pritom to je jedan od najlakših poslova. Zapanjujuće je kako je sve što pokušaš da uradiš ovde jedan administrativni šou. Čak i ako ste u pravu, neko će želeti da vas okrivi. Neću nikog napadati pojedinačno ali to je ono što sam primetio u Srbiji i ono što preduzetnika u Srbiji ne može da napravi velikim", zaključio je Andre.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading