životinja
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Šta je to malo, smeđe i podseća na miša? Pitanje koje su mnogi postavili onda kada se pojavila fotografija "nepoznate" male životinje i izazvala pravu zabunu među korisnicima društvenih mreža.

Dobivši fotografiju od svojih pratilaca iz Crne Gore koji su se prvi put susreli sa malom životinjom, ne znajući koja je, Instagram stranica "Podgorički vremeplov" podelila je njenu fotografiju i čekala pravi odgovor od drugih korisnika - koji je stigao tek nakon 200 komentara.

"Jutros kraj kuće zatekosmo ovo malo stvorenje. Na gugl pretragama ispad neki meksički, poljski rovac, pa ako možete da objavite možda Tiho zna nešto više o tome", stoji u opisu fotografije.

Kako se može videti, braonkasto smeđa životinjica podseća na više vrsta. Pa tako zbog repa liči na miša, zbog oblika tela na krticu, a nekima je zaličila i na ježa.

"Ponudi mu tekilu, ako je pije - Meksikanac je"

U preko 200 komentara, korisnici Instagrama kao da su se takmičili ko će ostaviti duhovitiji komentar.

"Ovo je učitelj Splinter ja mislim ali nisam siguran", "Ada pustite ga, došao u Crnu Goru da odmara", "Miš sa severa. Vidiš kako je obučen", "Dugogodišnji robijaš iz Meksika, Amerika traži njegovo izručivanje", "Ponudi mu tekilu, ako krene da pije - Meksikanac je", "Pusti ga da odmara, znaš li ti gde je Meksiko, dalek je to put", "Nosilac nove korone iz Vuhana", šalili su se oni.

O kojoj životinji je reč?

Ipak, bilo je tu i komentara koji su rešili ovu misteriju. Naime, radi se o rovčici.

"Iako podseća na glodara zapravo je vrsta bubojeda, tzv. rovčica, vrsta bliska ježu. Hrani se primarno insektima, ali će rado pojesti i omanjeg guštera, zmiju ili žabu. Jako je ratoborna i neustrašiva. Za čoveka ne predstavlja opasnost", bio je konačan odgovor za kojim su Crnogorci tragali.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading