žena ispovest
Foto: Printscreen/tiktok.com/_melissaweaver

 Iako je imala sve potrebne kvalifikacije i iskustvo koje je kompanija tražila, bila je odbijena jer "nije uložila dovoljno truda" u svoj izgled, odnosno nije bila našminkana.

U SAD-u, zakon o radu oštro zabranjuje diskriminaciju na osnovu različitih faktora, uključujući izgled. Međutim, poslodavci još uvek mogu donositi odluke na osnovu izgleda, iako ne smeju diskriminisati na osnovu doba, rase, spola, vere ili se*ualnog opredeljenja.

U svom viralnom TikTok videu, Melisa je izrazila zaprepaštenje odlukom poslodavca, posebno zbog toga što su joj rekli da je njeno iskustvo bilo ono što su tražili. Tvrdi da je na sva pitanja dala odgovore koji su bili u skladu s njihovim očekivanjima.

Melisa je radila u regrutaciji kao menadžer ljudskih resursa, te smatra da je veoma upućena u procese intervjua. Ipak, izgled je bio razlog njenog odbijanja, što je dovelo do zaključka da je trebala da bude našminkana.

Iako je imala lepo stilizovanu kosu, nosila sako i neke naušnice, nije nosila šminku. Objasnila je da izbegava šminku koliko god je moguće zbog toga što iritira njene oči i kožu.

(mondo.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading