srbin i afrikanka svadba
Foto: Printscreen/www.youtube.com/RTS šou program-zvanični kanal

Ova svečanost spojila je svatove sa dva kontinenta, ujedinile su se tradicije i velika ljubav. Nevesta je prešla u pravoslavnu veru, a njihova ljubav je krunisana rođenjem ćerke Danice.

U emisiji "Svadba mog kraja" na RTS-u, prikazano je njihovo venčanje iz snova, a Aleksandar Radovanović opisuje kako su se upoznali. Radili su zajedno na kruzeru, gde su bili nerazdvojni kao najbolji prijatelji, a onda se među njima razvila romantika.

Prvi poljubac se dogodio nakon što ju je Aleksandar pogledao i poljubio, s obzirom na strah da ne poremeti njihovo prijateljstvo.

Musa se zaljubila u Aleksandrovu dobrotu, dok je nju očarala njegova prisutnost, izgleda za čitav život. Pandemija ih je razdvojila sedam meseci, ali su daljina učvrstila njihovu vezu.

Tokom razdvojenosti, Musa je saznala da je trudna, te je njihovu ćerku Danicu rodila u Južnoafričkoj Republici. Nakon što su ponovno uspostavljeni letovi, Musa je odmah doputovala u Srbiju, gde je upoznala Aleksandrovu porodicu i ubrzo su se verili.

srbin i afrikanka svadba

www.youtube.com/RTS šou program-zvanični kanal

 

Svadbu su obeležili srdačan doček i spoj tradicija obe strane. Porodica mladoženje veoma je srdačno dočekala Musu, grlili su je i pripremili mnogo hrane za doček, uključujući i gibanicu koju ona obožava.

Mladoženjini roditelji nisu bili iznenađeni dolaskom snaje iz Afrike, jer su oduvek primetili Aleksandrovu privlačnost prema ženama iz različitih kultura.

Svadba je uključila i krštenje male Danice u pravoslavnom manastiru, što je bilo posebno emotivno za Aleksandrovu porodicu. Svatovi su uživali u srpskoj rakiji i kuhinji, dok su se svatovi iz Srbije obukli u afričku tradicionalnu nošnju i naučili afrički narodni ples.

Poseban momenat tokom venčanja bio je krštenje male Danice, koja nosi ime po zvezdi Danici i delom je nazvana prema jeziku njene majke.

(zena.blic.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading