Šminkanje
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Harmoni je postala zvezda na društvenim mrežama nakon što je objavila snimak na kojem se šminka pred sam porođaj. Iako se suočila sa brojnim kritikama, odlučno je uzvratila i objasnila svoje postupke.

Na snimku koji je postao veoma rado gledan, Harmoni se vidi kako poskakuje na lopti za pilates, pokušavajući da kontroliše disanje dok prolazi kroz kontrakcije. Uprkos bolovima, uspela je da se našminka čak i između kontrakcija. Njen partner je bio uz nju, pružajući joj podršku dok se fokusirala na nanošenje šminke kao „najbolje odvraćanje pažnje od bola”.

Nakon što su je neki korisnici društvenih mreža kritikovali zbog njene odluke da se šminka tokom kontrakcija, Harmoni je uzvratila. Ona je istakla da je to njen način da se smiri i da je odluka da se našminka čisto lični izbor.

- Mnogi od vas nisu dobro vaspitani i to se vidi. Neke žene se šminkaju samo zato što vole umetnički aspekt šminke, a to sam samo ja. Ja trenutno ne nosim šminku i osećam se odlično, ne treba mi šminka da bih se osećala lepo, ali mi skreće pažnju - istakla je Harmoni.

Iako je naišla na kritike, većina mama je pružilo podršku Harmoni. Mnogi su se složili da svaka žena treba da ima pravo da bira kako će proći tokom porođaja. Jedna korisnica je podelila iskustvo šminkanja sestre i primetila je koliko joj je to podiglo samopouzdanje i pomoglo joj.

Brojne žene su se poistovetile sa Harmoni i podelile svoja iskustva o tome kako im šminka pomaže da se osećaju jako i služi im kao skretanje pažnje u stresnim situacijama. Njihove reakcije su pokazale da svaka osoba ima svoj način da se nosi sa teškim trenucima, a šminkanje je jedan od načina da se pronađe smirenost i osećaj kontrole.

@harmssssssss Get Ready With Me to have a baby! 😉🥹 *Trigger warning* raw, unmedicated labor screams. This is my third birth and second unmedicated birth… I was determined to have an unmedicated delivery and for me, doing something to distract myself during contractions was KEY! So I did my makeup (again) 😏 IYKYK… Doing my makeup distracted me and helped me push through the contractions. It also helped to have my man by my side the entire time, rubbing my back during contractions. The back labor was intense. I did vlog my labor and delivery for YouTube so I will let you know when that is up on my channel! Our baby is 2 weeks old today and we are so in love. I’ve had a rough physical recovery, but I would do it all over again in a heartbeat. So proud of myself. Our bodies are so amazing!!! 🙌🏼  Makeup products used: @elfcosmetics Hydrogrip Primer @tarte cosmetics Cloud Coverage CC Cream @Charlotte Tilbury Hollywood Contour Wand Elf Camo Liquid Blush Tarte Hydrating Shape Tape Concealer @sephora Collection Powder Foundation @NARS Cosmetics Laguna Bronzer @The beauty bybel @carli bybel OG Eyeshadow Palette The Beauty Bybel Highlighter in My Angels @Morphe Cosmetics Sweat Tea Lip Liner @burtsbeeofficial Chapstick @ONE SIZE BEAUTY @Patrick Starrr On ’Til Dawn Setting Spray (Keep in mind, I don’t sweat a lot and I have dry skin LOL) But the makeup stayed through labor!!! 👏🏼👏🏼👏🏼 #unmedicatedlabor #unmedicatedlaboranddelivery #labor #laboranddelivery #laborscreams #makeup #makeupduringlabor #mua #elf #elfcosmetics #tarte #onesizebeauty #thebeautybybel #charlottetilbury #nars #morphe ♬ Get You The Moon (feat. Snøw) - Kina
- Zamislite da kritikujete ženu zbog nošenja šminke tokom porođaja, što je bio način da preživi bez lekova.

- Ovo je još jedan nivo nesigurnosti, ako vam je potrebna šminka tokom porođaja.

- Zašto biste se šminkali u ovoj situaciji?

- Terapija šminkanjem/odvraćanje pažnje bez premca.

- Zašto ljudi kritikuju, šminka je moj spasitelj kada sam pod stresom, pomaže mi koncentrisanje na sve sitne detalje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading