srpska svadba
Foto: Shutterstock/Foto: shutterstock.com

 Jedan od novijih trendova koji postaje sve popularniji među mladencima jeste traženje novčanih poklona umesto tradicionalnih darova, kako bi sami mogli da kupe ono što im je potrebno za početak zajedničkog života.

Osim toga, u nekim krajevima se pojavio i običaj zapisivanja poklona na samoj svadbi.

Ovaj običaj podrazumeva da se dvoje bliskih zvanica postave na ulazu u salu i zapisuju poklone koje gosti donesu. Ukoliko su gosti doneli novac u koveratu, običaj je da ga otvore, prebroje, zabeleže iznos i da mladenci kasnije uzvrate istim iznosom.

Iako neki tvrde da je ovo novina, drugi ističu da je ovaj običaj prisutan na našim prostorima već od devedesetih godina.

Na društvenoj mreži X pokrenuta je polemika o ovom običaju, pri čemu su mnogi korisnici izrazili iznenađenje jer nisu znali da ovako nešto postoji.

Međutim, pojedinci su tvrdili da je ovo već dugo prisutna tradicija u nekim krajevima, a neki su čak podelili svoja iskustva iz prošlosti.

Ovaj običaj je izazvao različite reakcije među korisnicima društvenih mreža, dok su neki bili iznenađeni procedurom koja se odvija na svadbama, drugi su smatrali da je to sasvim normalno i praktično rešenje.

(informer.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading