voće
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Međutim, iako je voće zdravo, neki tipovi sadrže više šećera i ugljenih hidrata od drugih. Evo nekoliko voćki sa najmanje ugljenih hidrata:

Jagode

Jagode su bogate vitaminom C, gvožđem i kalcijumom, a takođe su izuzetno niske kalorijske vrednosti. Sa samo 32 kalorije na 100 g, jagode su odličan izbor za voćnu salatu ili desert.

Maline

Maline su preporučljive u borbi protiv viška kilograma zbog svog niskog sadržaja kalorija i visokog sadržaja vitamina i minerala. Sa samo 52 kalorije na 100 g, maline su izuzetno hranljive i pružaju antiinflamatorna svojstva.

Lubenica

Lubenica je osvežavajuća voćka koja ima nizak sadržaj kalorija i visok sadržaj vode, što je čini odličnim izborom za hidrataciju. Sa samo 37 kalorija na 100 g, lubenica je idealna voćka za vrele letnje dane.

lubenica

Foto: Shutterstock

 

Grejpfrut

Grejpfrut je poznat po svojim svojstvima ubrzavanja metabolizma i smanjenja apetita. Sa samo 42 kalorije na 100 g, grejpfrut je dobar izbor za osobe na dijeti ili sa dijabetesom.

Dinja

Dinja je osvežavajuća voćka sa niskim sadržajem kalorija i visokim sadržajem vode. Sa samo 34 kalorije na 100 g, dinja je odličan izbor za održavanje hidratacije i smanjenje unosa kalorija.

Odabirom voća sa najmanje ugljenih hidrata, možete uživati u svim koristima voća bez brige o unosu šećera i kalorija.

(mondo.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading