stjuardesa
Foto: Printscreen/tiktok.com/_hennylimm_

Ona je istakla da je broj 13 smatran baksuznim u mnogim kulturama, te da pojedine aviokompanije izbegavaju taj broj kako bi izbegle sujeverje među putnicima.

"Zbog toga, pojedine kompanije izbegavaju da rasplamsaju sujeverje klijenata i preskaču trinaesti red sedišta", objasnila je stjuardesa.

U videu koji je podelila, jasno se vidi da postoji 12. red, pa odmah prelazi na 14, preskačući trinaesti, piše daily mail.

@_hennylim_ Why almost airline doesn’t have row number 13? Check this video out to know! Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” #fyp #HJL #cabincrewlife #13throwmissing #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Heni je dodala da iracionalni strah od broja 13 poznat je kao triskaidekafobija.

Interesantno je da se baksuzni brojevi razlikuju od kulture do kulture. Na primer, sedmica je srećan broj u mnogim zapadnim zemljama, ali se smatra nesrećnim u Kini, Vijetnamu i Tajlandu.

Broj 17 se takođe smatra nesrećnim u nekim zemljama, kao što je Italija.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Šta je ovaj predmet i koji mu je naziv? 😄 Pišite nam u komentarima 👇🏻 #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #viral #fypシ #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading