Bosanac
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Nijaz Duharkić iz Kiseljaka ima veoma neobičnu i zanimljivu životnu priču. Da bi napravio kuću, podigao je čak 20 kredita, a danas otplaćuje samo jedan. Život je podredio radu, dok za ljubav nije imao mnogo vremena.

Međutim, nije ni slutio da će na neverovatan način naći ženu. Kako kaže, ženu je kupio i platio je 5.000 maraka.

- Pre rata sam radio u jednoj firmi, bio sam sam. Imao sam kuću, štalu i nešto stoke. Ranije su se ljudi mnogo česšće posećivali i tako mi je došao jedan stariji čovek. Znajući da sam sam, pitao me je "da li bi se ti ženio?". Rekao sam mu da mi treba žena, te da ako čuje da negde ima mlada žena za udaju, dođe i kaže mi. On je sutradan došao i rekao mi da mi je našao ženu. - ispričao je Nijaz i dodao:

- Ja sam ženu kupio! Te 1992. godine, ona je bila izbeglica. Otac i brat su joj bili u zarobljeništvu. On je mene nahvalio kod nje, a ja sam mu obećao 5.000 maraka, ako nas spoji, praktično, kupio sam ženu. Kad sam došao kod nje kući, video sam da razvija pitu i pomislio "mašala, razvija pitu, imaću šta jesti.". Kad je čovek počeo da me hvali, da bi se dokopao 5.000, žena je reagovala strogo. Rkela mi je "šta hočeš ti , stari?". Ja sam joj odmah rekao kako stoje stvari i da želim da se ženim. Počela je da mi priča svoju tužnu priču, a ja sam joj dao rok od 7 dana, da razmisli.

- Pristala je da se uda za mene, a ja sam joj u startu postavio dva pitanja. "Da li si bolesna i jesi li poštena, čak i ako nisi, ti reci?", govorio sam joj ja da je navedem na tanak led. Rekla je da je zdrava i poštena i to je bilo to.

- Drugi dan, dolazi čovek koji nas je spojio i kaže meni "kume moj, kumašine!", a do tada se nismo nešto ni družili. Zvao sam ga u sobu i dao mu 5.000.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading