Telefon sa brojčanikom
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Korišćenje fiksnog telefona sa brojčanikom danas je gotovo zaboravljeno, a nekada je bila rutina prilikom uspostavljanja poziva. Zato i ne čudi da današnje generacije u čudu gledaju u brojčanik, bez ideje kako je to nekada funkcionisalo.

Upravo zato, snimak dvojice tinejdžera iz Srbije postao je viralan na društvenim mrežama jer i pored asistencije starijeg člana porodice, nisu uspeli da okrenu željeni broj.

Na videu pod naslovom "Kako android generacije koriste fiksni" dvojica mališana iz Srbije vrte brojčanik i gledaju u telefon - ali uzalud.

Iako su oba mališana pokušala da ispravno krenu broj telefona koji im je izdiktirao muškarac koji je sve snimio - rezultata nije bilo.

Ljudi oduševljeni snimkom

Oba mališana su prvo stavljala prste iznad broja, te okretala brojčanik.

"Nije tako, mora drugačije. Ajde ti Andrej. ... Okreni broj, ajde. Ne, nije tako.", govorio je muškarac sa snimka dok su dečaci pokušavali da dobiju željeni broj.

U komentarima koji su nastupili korisnici su pisali kako razumeju mališane, jer i stariji imaju problema sa naprednim tehnologijama današnjice.

"Čekaj da vide kako je! I oni se smeju što mi ne umemo na internetu", "Dobra fora moram i ja to da probam, imam sina 25 godina pa da vidim da li on to ume", bili su samo neki od njih.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading