marija veljković
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Deveta epizoda trećeg ciklusa nacionalnog humanitarnog TV serijala "Novi početak" posvećena je akciji podrške porodici Vlatković, iz Knjaževca. Voditeljka Marija Veljković je htela prvo da proda kuću koju su njena majka i ona nasledile kada je njen otac umro.

I upravo ta kuća njenog oca je prvo ponuđena paru Silviji Zlatar i Miši Vlatkoviću u emisiji "Novi početak".

I Silvija i Miša su hteli da kupe Marijinu porodičnu kuću, ali voditeljka RTS-a se u tim trenucima rasplakala i shvatila je da ipak ne želi da proda kuću u kojoj je odrasla. 

"Istina je da nisam u ovoj kući bila često, dolazila sam kao dete, ali tu je moj otac rođen i ja iz emotivnih razloga želim da moja deca znaju odakle su potekli. Neću kuću da prodam, volela bi da se vratim ovde, mada znam da je sada to moguće. Kuća je na četiri sata vožnje od Beograda, ali nekako ne bi volela da otuđim nešto što je naše porodično", rekla je Marija vidno potresena čijenicom da treba da donese odluku koja bi značilo da raskida tu veoma osetljivu nit porodičnog porekla. 

Kroz suze je dodala: "Kad dođem i vidim koliko je ovde lepo i kad si svestan da su ti odavde koreni,i da su za ovo mesto vezan svojom genetikom. Ovde su mi se zaljubili baba i deda, dobili mog tatu. Ja neću biti ta koja će se odreći te veze. Sve me poseća na tatu, svi smo se oslanjali na njega i od kad ga nema, malo smo pogubljeni, mama i ja i dece. I ova moja odluka sad je zbog toga što ja to nešto njemu dugujem".

Inače, ova kuća se nalazi u okolini Knjaževca. Silvija je rođena u vojvođanskoj varošici, nerado se priseća svog detinjstva. Životnu radost, utehu i nadu, donela joj je bračna zajednici sa suprugom Milošem. Žive sa četvoro dece u okolini Knjaževca.

Da bi obezbedili bolje uslove za život porodice - Vlatkovići su se prijavili na konkurs Ministarstva za brigu o selu Vlade Republike Srbije.

Voditeljka emisije Marija Veljković, pomogla je oko izbora najadekvatnije seoske kuće, za novi životni početak ove šestočlane porodice.

A sa željom da Vlatkovićima obezbede i dugoročnu materijalnu sigurnost, stručni tim projekta "Novi početak" pripremio im je biznis plan kao i sve ostalo što je bilo neophodno kako bi mesečno ostvarivali dve plate, za rad od kuće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading