Kafa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kafa na prazan stomak može poremetiti prirodnu proizvodnju kortizola u telu, što može dovesti do pada energije tokom dana.

Tokom noći telo gubi tečnost, pa vas kafa na prazan stomak dodatno može dehidrirati, jer deluje kao diuretik.

Ako želite da nastavite da uživate u jutarnjoj kafi, evo pet načina kako je možete učiniti zdravijom: 

Počnite dan na pravi način

Prvo, pobrinite se da izbegavate kafu na prazan stomak. Zato uz nju ujutru uzmite šaku orašastih plodova za zadovoljavajući hrskav zalogaj i dodatne hranljive sastojke.

Pomešajte je sa čokoladnim surutkom

Oplemenite svoju rutinu ispijanja kafe tako što ćete je pomešati sa malo čokoladnog surutkinog proteina u prahu. Ovo nije samo ukusan način da konzumirate kafu, već je i lako svarljiva proteinska alternativa mleku. Daće vašem metabolizmu zdrav podsticaj.

KAKO DA PRVA JUTARNJA KAFA BUDE ZDRAVIJA Probajte ovih 5 trikova, broj 3 će vas raspametiti!

Foto: Shutterstock

 

Dodajte kolagen

Ubacite kolagen (bez ukusa) u svoju kafu. To neće uticati na ukus kafe, a poboljšaće njenu nutritivnu vrednost. Ovo je jedan od najjednostavnijih, a ipak efikasnih načina da započnete svoje jutro.

Za ljubitelje crne kafe

kafa

Foto: Shutterstock

 

Ako ste strastveni ljubitelj crne kafe (i osetljivi na mleko), poboljšajte svoju kafu dodavanjem nekoliko kapi limuna i prstohvat cimeta. Ovo dodaje ukus, ali takođe pomaže u ublažavanju osećaja težine u glavi, posebno u hladnom periodu.

Savršen twist

Spojite svoju kafu i doručak, i napravite obrok koji obuhvata oba. Dodajte smrznute kriške banane i surutku u svoju kafu i napravite hranljivu kafu latte koja će vam pomoći da preživite dan.

(elle.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading