banane
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Evo kako ih možete koristiti:

Obnavljanje sjaja kožnih predmeta:

Ako primetite da su vaša kožna jakna, cipele ili patike izgubile sjaj, kore od banana mogu pomoći da se on povrati. Bogate kalijumom koji neguje kožu, kore od banana mogu se koristiti tako što ćete istrljati oštećene kožne predmete unutrašnjom stranom kore.

Ovo će smanjiti ogrebotine i vratiti sjaj vašoj koži. Nakon što završite s poliranjem, obrišite površinu krpom od mikrovlakana kako biste postigli blistav rezultat.

Čišćenje listova biljaka:

Prašina i prljavština često se akumuliraju na listovima biljaka, ali kora od banana može biti efikasno sredstvo za njihovo čišćenje.

Tekstura i ulja u kori ovog voća imaju blaga abrazivna svojstva koja mogu ukloniti nečistoće s listova biljaka i istovremeno ih polirati. Jednostavno istrljajte listove biljaka koricom banane kako biste ih očistili i osvežili.

Korišćenje kora od banana za poliranje kožne galanterije i čišćenje listova biljaka može dati sjajne rezultate i održavati vaše predmete i biljke u sjajnom stanju.

Borba protiv insekata:

Neki tvrde da kore od banana mogu odbiti insekte poput mrava i komaraca. Ako imate problem s insektima u kući, možete rasporediti kore od banana na mestima gde se često pojavljuju kako biste ih odbili.

(nportal.novosti.rs

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Србислав

27.03.2024 22:38

Па пошто су једемо и кору.