BURA OKO FINALA ŠOUA "MASTERCHEF" SE NE STIŠAVA Da li je Anamarija oštećena, a evo ko je Branko Kisić, koji je "presudio" da pobedi Tanja
U finalu prvog srpskog Master Chef-a su se našle Tanja Simić i Anamarija, a mnogi smatraju da je nepravedno to što je Tanja odnela pobedu. Ono što su svi komentarisali jeste potez člana žirija, Branka Kisića, koji je hvalio Anamarijin desert kada ga je probao sa "Divno", ali joj je dodelio svega 7 poena
Pobeda Tanje Simić (41) u "Mastershefu" izazvala je buru komentara, a na meti kritika našao se i član žirija Branko Kisić.
Nakon što je poslasticu takmičarke Anamarije Babičković dala ocenu 7, pobedila je Tanja Simić, a Branko je počeo da dobija brojne negativne komentare i poruke.
Anamarija je progovorila prvi put posle Tanjine pobede, a u nastavku vam donosimo pobednički recept za poslasticu, a to je srpski tart.
Pred vama je srpski kolač sa džemom od suvih šljiva, sa pečenim orasima, kremom od vanile, filom za štrudle, odnosno filom od maka, i divan sladoled od kozjeg mleka sa šljivama - opisala je Tanja. Foto: printscreen/tvprva
- Sve vreme sam imao zalogaj u ustima, razmišljao sam o tome šta si ti uradila, a to je uspeh, da napraviš nešto tako slojevito i nateraš me da razmišljam o tome - rekao je član Žirija Filip Ćirić.
- To vas tera na razmišljanje, a to je ono što tražimo, ovu tortu ćemo dugo pamtiti - rekao je Atanasković, takođe član žirija, nakon čega je usledio komentar Branka Kisića:
- Dobro, mogu da prebolim ukus, ali ako su tekstura i temperatura iste, to mi smeta. Ovo je originalno, ima svega – rekao je Branko, koji je Tanji za ovu to
rtu dao ocenu 10.
Podsećanja radi, Anamarija je na takmičenju „Master kuvar“ dobila sledeći broj bodova:
Nenad Atanasković 9
Filip Ćirić 10
Branko Kisić 7
Tanja Simić dobila je sledeći broj poena:
Nenad Atanasković 9
Filip Ćirić 10
Branko Kisić 10
Inače, Brankov poen je bio odlučujući i zbog još jednog poena pobedila je Tanja, a rezultat je bio 85:84 za Tanju.
Kolege brane Branka
"U klubu književnika neke fine i divne kolege daju sve od sebe da gosti budu zadovoljni i srećni. Oni nisu krivi što neka tamo nije pobedila na nekom rijalitiju. Sram sve treba da vas bude koji ste pisali loše recenzije. Treba napraviti listu koji su to radili i zabraniti ulazak u restorane", napisao je jedan Kisićev prijatelj, što je on podelio na svom profilu.
Foto: printscreen/tvprva
Između ostalih, oglasile su se i Brankove kolege, Filip Ćirić i Nenad Atanacković.
"Dragi gledaoci, odlučili smo da se kao sudijski trojac oglasimo povodom burnih reakcija ba rezultate finale Master Chef-a. Želimo a istaknemo da mi kao sudije nismo imali pristup izjavama učesnika iza scene niti načinu na koji su te izjave prezentovane u javnosti. Naša ocenjivanja su se bazirala isključivo na kvalitetu i inovativnosti pripremljenih jela, bez pristrasnosti prema bilo kojem takmičaru i tako je bilo i u finalnom ocenjivanju", naveli su oni i dodali:
"Jedan od članova žirija, Branko Kisić, je prepoznao određene elemente u desertu Anamarije Babičković koji je vežbao sa takmičarima u okviru Masterclass-a, što je uticalo na aspekt njegove ocene koja se odnosi na originalnost predstavljenih jela. Na kraju ponosni smo što je emisija izradila dve jake finalistkinje, Anamariju Babičković i Tanju Simić i želimo im puno daljih uspeha u gastronomskoj profesiji. U pobedi odlučuju nijanse, fokus i inovativnost tog specifičnog trenutka. Sa potpunim kulinarskim integritetom stojimo iza rezultata takmičenja. Branko Kisić, Filip Ćirić i Nenad Atancković", stajalo je u ovom saopštenju.
Foto: printscreen/tvprva
"Kad bi šef pravio kompromis ne bi bio šef", napisao je jedan Kisićev kolega.
"Hejteri će uvek naći razlog da ospore uspeh. Ali uspeh se ne stiče tako što gledaš sa strane, nego staneš na crtu i zavrneš rukave", pisali su Brankovi prijatelji.
Nakon što je osvojila prvo mesto, takmičarka Tanja Simić otkrila je u kakvim je odnosima ostala sa rivalkom Anamarijom.
- Anamarija mi je jedna od najbližih prijateljica koje sam tamo stekla i želim da joj čestitam, nije bilo prilike do sada, mi jesmo čestitale jedna drugoj još za vreme boravka u "Masterchef" kuhinji, ali evo sada kada su se slegli malo utisci njoj i meni. Zaista je bila fantastičan takmičar, sjajna osoba i njena porodica i suprug i želim da ih pozdravim i da im poželim puno sreće u budućnosti i da uspe i ona u svemu što je zamislila - rekla je Simićeva u emisiji na "Prvoj".
Branko je odlučio da se oglasi i na svom Instagram nalogu.
- Povodom mnogobrojnih komentara, pisama i poruka koje dobijam nakon prikazivanja finala Master Chef Srbija, želim da poručim svima sledeće: Od prvih kuvanja u Master Chefu, ja sam se kao sudija rukovodio samo jednim principom- ko koliko dobro kuva. Lični karakteri, izgled, pol, godište, poreklo, sve to me nije zanimalo. Tako je bilo i u finalu. Ja očekujem od master chefa hrabrost, posvećenost i autentičnost. Na moje veliko razočarenje, Anamarijin desert nije bio ni hrabar ni autentičan. Desert je napravljen od sastojaka koe sam pokazivao na jednom od Masterclassova, a bez ikakve promene glavnog sastojka, tehnike pripreme i na kraju dana ukusa. Zato sam ga ocenio ocenom 7 - napisao je on na svom Instagram nalogu.
Učenik Stambola Geštamova
Inače, Branko Kisić se sa 16 godina obreo u kuhinji čuvenog Stambola Geštamova. Tada je znao da će kuvanje biti njegov izbor. Potom je otišao u Dubai i tamo znanje sticao u restoranu planetarno poznatog francuskog kuvara Pjera Ganjera, ovenčanog sa tri Mišelinove zvezdice. Sa 25 godina koliko je imao tada provodio je i po 14 sati dnevno u kuhinji. Nepune tri godine obavljao je dužnost prvog pomoćnika šefa kuvara i, kako je jednom prilikom izjavio, radeći s Ganjerom, Olivijeom Bileom i Fransoa Simonom, osećao se kao junak knjige “Čarli u fabrici čokolade” Roalda Dala.
Ipak Branko je odlučio da se vrati u rodni Beograd jer, kako ističe, beskrajno voli ovaj grad. U želji da svoje znanje koje je stekao u belom svetu podeli sa drugima, radio je u nekoliko prestižnih prestoničkih restorana, a krajem prošle godine odlučio je da postane deo kultnog beogradskog restorana Kluba književnika.
Ko nije bio u Klubu književnika, taj nije bio u Beogradu
Tu ga je kao prvog kreativca zatekla i korona, ali od početka juna kapije ovog posebnog mesta su širom otvorene, a gosti pored dobre hrane mogu da uživaju za stolovima gde su nekada ručali velikani poput Ive Andrića, Mome Kapora ili Elizabet Tejlor.
O Klubu književnika je pisao i londonski “Gardijan” pod naslovom “Elita u podrumu”. Nije mogla da prođe manifestacija, dodela nagrada ili poseta nekih velikih svetskih imena, a da se tim povodom nije svratilo u Klub književnika. Restoran u čuvenoj Francuskoj 7 ugostio je ljude iz raznih sfera umetnosti, političare na vlasti i disidente, mangupe i diplomate… i kao takav jedan je od retkih svedoka značajnih trenutaka u istoriji Beograda.
Dovoljno je reći da su kroz ovaj restoran prodefilovali Alfred Hičkok, Orson Vels, Vivijen Li, Elizabet Tejlor, Ričard Barton, Česlav Miloš, Semjul Beket, Orijana Falači, Marlon Brando, Žan-Klod Paskal, Marija Šnajder, Silvana Mangano, Sofija Loren, Žan-Pol Sartr, Alberto Moravija, Đani Anjeli, Ginter Gras, Bert Lankaster, Robert de Niro.
– U ovom restoranu bilo je bitno ko je tu, šta se priča. Ne znam da li je bio najbolji, ali je definitivno bio najinteresantniji restoran tog doba u Beogradu. Postojala je čak anegdota među posetiocima naše prestonice, a to je “ko nije bio u Klubu književnika, taj nije bio u Beogradu”.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)