mlada
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Opisala je kako se osećala "slomljeno" i "pregoreno" tokom nekoliko meseci.

Rouz je sa svojim sadašnjim suprugom Ijanom Braunom bila uzbuđena zbog planiranja venčanja do najsitnijih detalja, ali se venčanje pretvorilo u izvor velikog stresa od samog početka.

Braun (43) je zaprosio Rouz u januaru 2023, 16 meseci nakon što su počeli da se zabavljaju, i zakazali su datum venčanja za septembar.

"Platili smo veliki avans, tako da je postojao veliki pritisak da sve bude savršeno. To je bio ogroman mentalni i finansijski teret koji je samo rastao", objasnila je Rouz (39).

Prvobitni plan je bio da pozovu 50 gostiju i potroše oko 17.000 evra, ali je lista gostiju brzo narasla na 120 ljudi, što je povećalo njihov budžet na oko 47.000 evra. Rouz je, pokušavajući da uštedi novac, preuzela nekoliko zadataka u vezi sa dekoracijama i poklonima za goste.

venčanje

 

 

"Mesecima pre venčanja, bila sam potpuno zauzeta poslom, pripremama, traženjem i kupovinom stvari za venčanje. Jedva sam spavala i retko sam viđala Ijana", rekla je.

Osim što je stres sprečio Rouz da uživa u danu venčanja, uticao je i na nju mesecima kasnije.

"Osećala sam strah od same pomisli na venčanje, a tog dana sam se teško koncentrisala. Nakon venčanja, mesecima nisam mogla da se setim detalja sa tog dana... Osećala sam se stidno zbog toga", priznala je.

Iako je venčanje prošlo bez problema, Rouz je rekla da nije mogla da razgovara o tome, a najlepši deo venčanja za nju je bio kada su svratili u McDonald's na putu kući.

"Venčanje mi je uništilo život tokom tri meseca. Imala sam nešto poput posttraumatskog stresnog poremećaja. Naravno, to nije ništa u poređenju sa pravim traumama, ali bila sam kao zombi, neprestano u suzama", objasnila je.

Rouz se nada da će njena priča pomoći drugim mladencima da izbegnu pritisak i očekivanja oko planiranja savršenog venčanja.

"Posebno kao žene, toliko smo uslovljene da mislimo da će nam venčanje biti najlepši dan u životu. Kada se ne osećate tako, to je veoma tužno. Osećam se mnogo bolje kad znam da i drugi prolaze kroz slično iskustvo - ljudi bi trebalo više da budu otvoreni o tome", zaključila je.

(jutarnji.hr) 

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading