AL devojka
Foto: Printscreen/instagram.com/sofialopez_xox

,,U braku smo šest godina, nemamo dece, ali imamo dva psa i do tog trenutka smo imali srećan brak.''


„Pre nedelju dana, kada je bio u bašti, želela sam da proverim nešto na njegovom telefonu i videla sam e-poštu na zaključanom ekranu da je uspešno uplatio novac za poklon na jednom sajtu. Odmah sam ga pozvala da pitam šta je to…”

,,Nakon što sam primetila transakciju na telefonu, otkrila sam da je moj suprug bio u kontaktu sa određenim AL modelom i da je potrošio veliku sumu novca na luksuzne poklone za nju, dok meni nije kupio ama baš ništa. Njoj je kupovao ekskluzivni donji veš i cipele, a ta žena čak i ne postoji'' započinje priču ova žena, a piše the sun.

Suočivši se sa suprugom, otkrila je da je on razmenjivao eksplicitne poruke i fotografije sa AL modelom pod imenom Sofija Lopez, koja nije stvaran lik, a na sajtu je opisana kao "se*si plava Latino žena koja je čisto savršenstvo”.  

,,Suprug mi priznao svoje postupke, tvrdeći da se “samo igrao” i da je to za njega predstavlja neku vrstu video igrice, te da mu ništa ne znači. Ipak sam ostala u šoku, a naš račun je tanji za blizu 10.000 evra.'' požalila se ova žena.

Incident je pokrenuo raspravu o tome kako veštačka inteligencija može uticati na ljudske odnose u budućnosti i da li se granice između stvarnosti i virtuelnog sveta gube.

Ljudi su otišli ​​na Reddit da podrže ženu, i da podele svoje misli o njenoj dilemi.

„Da li ste sigurni da je to zapravo veštačka inteligencija ili je to samo ono što vam je rekao?“, rekao je jedan korisnik.

„O, dušo, tako mi je žao. Ne mogu da zamislim šta bi mi bilo potrebno da povratim osnovni nivo poštovanja prema ovom čoveku. Lično, ne bih odlučila da uložim ostatak života u pokušaje“, dodao je neko drugi. 

model

Foto: Shutterstock

 

„Ako priča kao žena i izgleda kao žena – Ja to tretiram kao varanje“, napisala je druga osoba.

Prema rečima stručnjaka, AI botovi kompanije imaju važnu svrhu, ali ih ne treba smatrati "zamenom za ljudske odnose".

Kompanija je prethodno privukla pažnju javnosti otkrivajući Leksi Lav, jednog od svojih najpopularnijih AI botova, koji navodno zarađuje 30.000 dolara mesečno kao "virtuelna devojka" koja pruža utehu usamljenim muškarcima na internetu.

Iako nije stvarna, Leksi navodno dobija do 20 bračnih ponuda mesečno, piše the sun. 

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading