posao
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Ponekad, ljudi neće direktno izreći svoje misli o vama, ali će ih pokazati putem gestova i izraza lica. Subtilni znakovi tela i nijanse glasa mogu otkriti pravo stanje nečije unutrašnjosti, posebno kada su u pitanju kolege na poslu.

Robert Grin, poznati autor čija su dela posvećena strategiji, razvoju ličnosti i postignućima, otkrio je nekoliko jednostavnih trikova koji mogu otkriti istinu skrivenu "iza maske" drugih.

Na početku svoje pojave u podkastu "Dnevnik direktora", Grin je istakao: "Možemo mnogo toga saznati o nekome samo na osnovu tonaliteta glasa."

"Izvrsni glumci mogu da odigraju pokret, ali ton njihovog glasa ne mogu da falsifikuju. Čak će vam i sami glumci reći da je to najteža stvar za kontrolisanje", rekao je Grin u podkastu, dodajući da treba iznenaditi ljude pre nego što imaju priliku da se pripreme.

posao

null

 

"Često savetujem ljudima da to učine - ako sumnjate u nečije namere u kancelariji, priđite im iznenada. Njihova prva reakcija će vam otkriti mnogo. Ako vidite mikro-izraz prezira pre nego što se osmehnu, to može odati mnogo", objasnio je autor.

Mikro-izrazi koje psiholozi proučavaju traju manje od sekunde, piše mondo.rs

"Svi smo videli lažne osmehe, gde se samo usne podignu, a ostatak lica ostane nepromenjen. Većina osmeha je takva, ali kada ugledate iskren osmeh i shvatite šta ga izaziva, to treba da vam bude znak.

Govor tela šalje jasne signale - na primer, ako na zabavi neko razgovara s vama, ali mu je telo okrenuto od vas, ili ako gleda u drugom pravcu dok priča s vama, to znači da mu niste prioritet", dodao je.

Takođe, prevelika zainteresovanost takođe može biti upozorenje. Osoba koja oseća zavist prema vama može se prijateljski približiti, često nesvesna svojih osećanja.

Grin zaključuje da ako neko izražava zavist, a istovremeno se prebrzo približava, nudeći prijateljstvo i izražavajući želju za druženjem, to može biti znak da se nešto drugo dešava, jer to nije u skladu s prirodnim ponašanjem.

BONUS VIDEO

@alo_portal Od rivala do doživotnog prijatelja, Marko Nikolić priča anegdotu iz bokserske karijere! #boks #sport #alo #fypシ #fypシ゚viral #alodnevnenovine #alonovine ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading