"JE L TO OVDE NORMALNO ILI JE PROBLEM U MENI?" Turčina u poseti Srbiji jedna stvar ZAPREPASTILA
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Nakon što posete Srbiju, dosta stranaca bude pozitivno zatečena mnogim stvarima koje vide po prvi put. Međutim, jedan Turčin priznao je da je ostao zatečen ali ne i oduševljen oko jedne stvari koju je konstantno viđao prilikom nedavne posete Beogradu i Novom Sadu.

Momak iz Turske u svojoj anonimnoj objavi na Reditu otkrio je da je bio potpuno šokiran kada je primetio da se svuda, čak i u luksuznim kafićima i restoranima koristi česmovača. Kao neko ko je bio prinuđen da je pije, objašnjava nije mu se nimalo svidela.

"Prošle nedelje sam bio u Beogradu i Novom Sadu. Bio sam iznenađen ukusom vode iz česme.

Nije bila ukusna, ali kafići nisu služili filtriranu vodu, čak ni oni na nešto luksuznijim mestima. Da li lokalcima nije stalo do ukusa ili sam ja tu nešto propustio? Da li je tamo uopšte bezbedno piti česmovaču?", pitao se on, te dodao da dolazi iz Istanbula.

 

Takođe, interesovalo ga je i kako Srbi u svojim stanovima piju vodu, jer je njemu, objašnjava, neverovatno da neko pije česmovaču ukoliko nema barem prečišćivač za vodu.

 

Srbi stali u odbranu česmovače

Na njegovo pitanje Srbi su mu odgovorili najpre da nema potrebe da brine, jer je naša voda dobra za piće. Takođe, priznali su da prvi put čuju da ona ima ukus.

"Prvi put da čujem da beogradska voda iz česme ima ukus. Ovde svi piju česmovaču, bezbedno je, možeš kupiti flaširanu vodu ako želiš, ali da, nemoj očekivati da će restorani praviti kafu ili čaj sa flaširanom vodom", "U kući imam uređaj za filtriranje vode. Srpska voda iz česme je bezbedna za piće, ali je mnogo bolje filtrirana", "Pijem vodu iz česme, jer svet ionako ima dovoljno problema sa plastičnim flašama" pisali su oni.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading