Svađa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Zamislite da saznate da je vaš partner zapravo biološki povezan sa vama.

Upravo to se desilo jednom čoveku. On je u braku sa ženom šest godina sa kojom ima dvoje dece, a bilo je potrebno da joj neko donira bubreg. Nije znao ništa o svojoj biološkoj porodici jer je usvojen putem zatvorenog usvojenja i to dva minuta nakon rođenja.

Njegova supruga se razbolela nakon prvog porođaja, a pošto joj je bio potreban bubreg proverila je da li se poklapa sa rođacima i nijedan nije bio odgovarajući ili održiv donor, pa je trebalo da se testira.

- Znao sam da će to biti teško pa sam odlučio da se testiram da vidim da li mogu da doniram. Zvao sam pre neki dan i rekao da se nudim za to. Doktor je tada rekao nešto o tome da li želim da uradim dodatno testiranje zbog informacija iz rezultata HLA testa tkiva (ljudski leukocitni antigen). Nisam mnogo razmišljao o tome i složio sam se - rekao je on, piše "Miror".

Ali, kada su rezultati stigli, čovek je saznao da njegova žena i on imaju "nenormalno visok procenat podudaranja".

- Bio sam šokiran i zbunjen - tvrdi muškarac.

On je objasnio da zbog načina na koji se informacije o DNK prenose kroz generacije, roditelj sa detetom može imati najmanje 50 odsto podudaranja, a braća i sestre mogu imati 0-100 odsto podudaranja. Bilo je retko da su muž i žena imali tako dobar spoj.

- Pitao sam šta to znači - kaže on i objašnjava kako je upoznao svoju ženu pre osam godina kada je radio u svojoj kancelariji.

Par je razmenio brojeve i dogovorio se da se sastane svaki put kada bi on poslovno putovao u njenu zemlju sve dok mu nije data mogućnost da tamo trajno preseli svoj posao.

- U vezi smo - ne, ne šalim se. Ne znam šta da radim dalje, ali znam da to možda nije u redu. Ona je moja žena i majka naše dece.

Nakon što je podelio svoje otkriće na Reditu, korisnici su podelili svoja razmišljanja o tome kako bi najbolje mogao da se nosi sa ovom izuzetno nesrećnom situacijom koja ga je zadesila.

(Republika)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading