Matematički zadatak
Foto: Alo/Printscreen/Reddit

 Pitanje, koje uključuje sabiranje i oduzimanje brojeva u mreži u obliku dijamanta, izazvalo je živu debatu na mreži o tome kako učimo decu matematici.

Slagalica prikazuje osam kvadrata raspoređenih u obliku dijamanta. Gornji kvadrat ima broj '40', a donji '25'. Ostalih šest kvadrata su prazni. Znakovi plus i minus se nalaze između svakog od praznih kvadrata, sa znacima jednakosti pored dva numerisana kvadrata.

Zadatak? Da 'pronađemo brojeve koji nedostaju'. Ali čak i opisivanje problema je zbunjujuće, a kamoli njegovo rešavanje! Kada je pitanje podeljeno na Redditu, korisnici su bili zbunjeni. Jedna osoba je priznala da ne zna odakle da počne da čita problem.

Drugi je pokušao da to shvati, rekavši: "To je pitanje za devetogodišnjaka. Valjda samo pronađite brojeve koji mu odgovaraju. Mislim da je s leva gore-dole i desno gore-dole." Jedan korisnik je istakao: "Ovo pitanje nema nikakvog smisla. Neko je pokušao da bude pametan i napravio nered u pitanju."

 

 

Neki korisnici su čak sugerisali da deca treba da ignorišu čitavo pitanje jer je previše zbunjujuće: „Preporučujem da odbijete da odgovorite na ovu glupost i da napišete belešku da vaše domaćinstvo odbija da prizna validnost loše strukturisanih pitanja kao što je ovo.

Jedan korisnik je dodao: „Nije kao da su ocene devetogodišnjaka zaista važne, tako da sve dok oni zaista razumeju pravila sabiranja i oduzimanja, zaista nema štete ako iskoristite priliku da date izjavu“, dodao je drugi sa : "Ovo izgleda kao loše koncipiran način podučavanja osnovnih operacija. To samo dodaje dodatni sloj složenosti bez razloga."

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading