Kafa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kafa se naziva različitim imenima, ali u suštini je ista - napitak koji se tradicionalno priprema u svakom domaćinstvu i često se pije ujutru. Smatra se da je veština u pravilnom odnosu kafe, vode i eventualno šećera. Ako je kafa dobra, u šali se kaže da domaćica može "da se uda."

Priprema turske kafe nije komplikovana, ali nije ni svima lako da je naprave savršeno. Obično se voda sipa u džezvu, dodaje se šećer po želji, i zagreva dok ne proključa. Zatim se sklanja s vatre, odlije deo vode, dodaje mlevena kafa, i džezva se vraća na ringlu da mešavina proključa. Nakon toga se dodaje preostala voda.

Postoji i varijanta u kojoj se voda ne odliva, već se kafa odmah dodaje i pusti da proključa, piše krstarica.com

Na Redditu je jedan video o tradicionalnoj pripremi turske kafe izazvao veliku pažnju. U videu se vidi da je trik u tome da što duže pustite da vaša kafa ključa.

Pozivamo vas da isprobate ovu tehniku i da kafu više puta "provri". Nakon toga, možete nam javiti kakvog je ukusa i da li primećujete razlike u mirisu i ukusu u odnosu na tradicionalan način pripreme.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Ivana Dudić u Zakuvavanju: Čistim, kuvam, perem... A tek što peglam! Dok je pravila tortu, Dudićeva je otkrila i da od partnera očekuje tri stvari, a koje su to stvari otkrijte večeras u 20h na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #ivanadudic #fypシ #fypシ゚viral #fy #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading