Dečak
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Dečak Rafajel ima pet godina i ima neverovatnu moć pamćenja! U razgovoru sa voditeljem jedne emisije, on je pričao o tome koje jezike govori, na koga se ugleda, ali i koliko voli svoju mamu.

Prema rečima Rafajela, on pamti stvari tako što zamišlja slike koje su povezane sa tim stvarima i upisuje ih u svoju memoriju.

Rafajel ima samo pet godina. Kada su ovom dečaku pokazali pedeset slika na kojima su bile nacrtane različite stvari, on je bio u stanju da zapamti svaku od njh.

Njegova majka je još od najranijeg detinjstva primetila da dečak može da zapamti imena ljudi, stvri koje je učio, ali i priče koje mu je čitala. Ona se našalila da ponekad, kada sretne nekog poznatog, a ne može da se seti imena, ona pita Rafajela da je podseti.

Rafajel je priznao da, kada bi dobio priliku da ocenjuje svoju mamu koliko je dobra, na skali od jedan do deset, dao bi joj ocenu deset!

Na pitanje na koga se ugleda i ko mu je najveći idol u životu, ovaj petogodišnjak je dao vrlo mudar odgovor, koji bi zadivio mnoge odrasle ljude: Ne možeš biti neko drugi, moraš da budeš svoj!

Rafajel, kao sva druga deca, voli da se igra, priča sa drugima i bude u centru pažnje. Ipak, u tako ranom uzrastu, on je stigao da nauči napamet ceo periodni sistem elemenata!

-U periodnom sistemu elemenata ima 115 elemenata i ja sam ih sve zapamtio za samo pet dana- rekao je dečak.

U emisiji u kojoj je gostovao, Rafajel je pozvao publiku da kažu bilo koji broj od 1 do 115 i on će pogoditi koji element se nalazi na tom broju! Da se kladio, dobio bi opkladu, jer je uspeo da pogodi sve!

(Informer)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading