Pumpa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Slučajno zapažanje i misao jednog Beograđanina koji je, čekajući da sipa gorivo na benzinskoj pumpi, shvatio da nikada u životu nije video da žene vozači sipaju gorivo same, otvorilo je pravu raspravu na internetu - da li to one treba da znaju ili ne treba... i zašto ne?

Muškarac iz Beograda koji se na platformi Iks potpisuje kao "Rebelić" upitao je da li je znati sipati gorivo neki blam, jer kako kaže, ženske osobe uglavnom čekaju da im radnici sipaju gorivo.

"Često na benzinskoj pumpi vidim da žene, devojke, otvore čep za rezervoar i čekaju da im zaposleni sipa gorivo. Toliko često da se ne sećam da li sam ikad video žensku osobu da je sebi sipala gorivo.

Malopre sam zbog toga čekao u redu. Je l' to neki blam sipati sebi gorivo?", napisao je on, te dodao da ne želi da veruje da muškarci to znaju da rade a žene ne.

"Čoveče - ne umemo"

Na svoje pitanje dobio je raznolike odgovore.

"Nerado priznajem, ali mi to ne znamo… Vozim 20 godina, a ni danas nisam sigurna je li mi auto ide na benzin pa onda ono euro ovako, euro onako. 80% bi nas skršilo motor u rekordnom roku. Kako da kažem, većini je žena auto prevozno sredstvo od tačke A do tačke B, a ostalo je višak informacija", "Čoveče - ne umemo! Uvek se plašim da će da prelije i da će onda pumpa da eksplodira zbog mene i da da će stradaju nevini ljudi koji sede u kolima iza nesvesni šta im se sprema. Neka hvala, sačekaću radnika", "Ne umem, mislim da ću nešto da zeznem, prospem i da se izblamiram i eto radije čekam zaposlenog, prosto se ne usuđujem da probam", pisale su mu žene u komentarima.

"Znak pažnje je kad to urade zaposleni"

Nekim drugim korisnicama pomenute mreže, priznale su, sipanje goriva od strane radnika je neki vid pažnje prema ženama.

"Meni je lepa ta pažnja prema ženama. Zaposleni obično sami primete i priđu", "Nije blam, ja nikada nisam bila na pumpi gde je predviđeno samoposluživanje, prosto sticaj okolnosti. Razmišljam, biću u problemu kad se nađem na takvoj pumpi", priznale su one.

"Ne dam za živu glavu da neko drugi sipa"

Ipak, na osnovu informacije jednog radnika benzinske pumpe, biće da danas, sve više ima žena koje same sebi sipaju gorivo. Tu su se javile i ženske osobe da potvrde da ima i onih koje sipaju same, ali i da su mnogo puta videle muškarce koji se ne late takvog poteza.

"Radim na pumpi pa govorim iz iskustva, sve više je žena koje same sipaju gorivo, čak i obavljaju ostale radnje oko vozila. Takođe, ima dosta muškaraca koji čak ni ne otvore poklopac i čep", "Ja sipam sama sebi gorivo. Niti je to kvantna fizika niti je blam", "Poslednji put kada sam bila na pumpi, muškarac je čekao da mu priđe žena točilac da mu sipa gorivo.. Tako da nije samo do žena", "Naiđi za mnom! Ne dam ni za živu glavu da mi neko pipa rezervo", glasili su još neki komentari.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading