komsije se svadjaju
Foto: Shutterstock/Foto: shutterstock.com

Kako i zašto se sve to dogodilo? U pitoresknom selu blizu slovenačke granice, barem tako tvrdi Davor (52), stvari su već duže vreme usijane jer je komšija Siniša (47) otkrio da je Davor imao ljubavnu vezu sa njegovom suprugom.

„Pa da... Problemi između nas dvoje počeli su nakon što sam imao aferu sa njegovom suprugom, za šta je Siniša saznao nakon što je video poruke u mobilnom telefonu svoje supruge. Zato se sve dogodilo tog dana između nas dvoje“, rekao je Davor.

A šta se zapravo dogodilo? Prema ovonedeljnoj presudi sudije za prekršaje, komšije su oko 19 časova narušile javni red i mir na ulici u selu. 

„Istovremeno, Davor je u više navrata skidao pantalone, okrenuvši se prema Siniši, koji ga je snimao mobilnim telefonom. Siniša je, pak, vređao komšiju Davora, vičući iz sveg glasa: „Ne laži, ti si običan lažov, sram te bilo, sram te bilo pijanice, hajde!"

Dakle, prvookrivljeni je vređao i omalovažavao moralna osećanja građana, dok je drugookrivljeni vikom na javnom mestu narušavao javni red i mir“, zaključio je zagorski sudija za prekršaje.

Davor, pak, ne priznaje da je bilo baš tako. „Ali nisam namerno skinuo pantalone na ulici. Moguće je da su mi pantalone same pale zbog slabe elastike. Ali istina je da me komšija vređao iz sveg glasa, a ja sam rekao zašto“, branio se Davor.

Na sudu je pregledan snimak koji je tog dana napravio Sinišin komšija svojim mobilnim telefonom. Na snimku se vidi kako Davor slaže drva i u nekoliko navrata namerno skida pantalone, okrećući se u pravcu komšije Siniše.

Nakon što je tokom sudskog ročišta odgledao ceo snimak, koji je prihvaćen kao dokaz jer je snimljen na javnom mestu, Davor je kratko promrmljao: „Evo, ja se stvarno ne sećam da je tako bilo...“

Siniša je rekao i da nije kriv za ono za šta ga policija tereti. Kaže da su njegovi postupci bili neophodna odbrana njega lično, ali i njegove porodice, koja trpi teror komšije Davora.

„Mi kao porodica već duže vreme trpimo psihičko i fizičko nasilje sa njegovom namerom da nas istera iz naše kuće, koja je nekada bila Davorovo rodno mesto, a sa čijom prodajom se komšija nikada nije pomirio. Nisam kriv jer je sve trebalo da se spreči pretnja“, branio se Siniša, piše danica.hr

Siniša je otkrio da je više puta prijavljivao komšiju za razne prekršaje, pa je policiji slao i unutrašnju kontrolu kada nije postupila kako je mislio da treba.

Na kraju, policija je obojicu prijavila, a krunski dokaz bio je snimak Sinišinog mobilnog telefona. Stoga ih je sudija obojicu proglasio krivim. Davor mora da plati kaznu od 70 evra, a Siniša 50 evra. Obojica moraju da plate po 15 evra prekršajnih troškova. Presuda je nepravosnažna. 

BONUS VIDEO 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading