covek sa decom
Foto: Printscreen/facebook.com/PeterEllenstein

Poruka je bila od mlade žene po imenu Rejčel Vajt koja je verovala da je 62-godišnji Piter iz Kalifornije njen biološki otac. 

"Bio sam toliko šokiran da je to bilo kao grom iz vedra neba - pružio sam ga prijatelju da ga pročita, koji takođe nije mogao da veruje", rekao je za The Sun.

 

„Poslao sam poruku svojoj tadašnjoj supruzi i braći i sestrama o tome, koji su se pitali da li bi to mogla biti prevara. Ispostavilo se da je 80-ih i 90-ih Piter morao da prikupi novac da bi osnovao pozorišnu kompaniju, a jedan od načina na koji je to uradio bio je da je bio donator sperme.

Uprkos tome što je mnogo ostavljao u svojoj lokalnoj banci sperme, Piter nije razmišljao o tome - sve dok Rejčel nije stupila u kontakt decenijama kasnije 2017.

„Poslao sam Rejčel poruku i dogovorili smo se da se nađemo kasnije te noći, i bilo je neverovatno“, rekao je Piter. "Zagrlili smo se i plakali, ali smo se odmah pogodili i na kraju pričali do ranih jutarnjih sati."

Uz pomoć svoje biološke ćerke, Piter je do sada upoznao 34 svoje biološke dece.

On je objasnio: „Ponovo sam se sreo sa Rejčel tri nedelje kasnije i ona je imala spisak još 11 dece koje je pronašla. „Onda sam otišao na genealošku stranicu i svakog meseca sam pronalazio još jednu i počeo da im se obraćam.

„Kada sam prvi put dao te donacije, nisam ni slutio da će do ovoga doći.''

„Tada mi je klinika rekla da su donacije anonimne, iako sam se složio da svako potomstvo može da me pronađe u slučaju hitne medicinske pomoći - ako im zatreba moja koštana srž za transplantaciju, na primer.

"Tako sam otišao i uglavnom zaboravio na to."

Piter, koji je ranije bio oženjen, nikada nije razmišljao da osnuje sopstvenu porodicu, ali je rekao da mi je „upoznavanje sa svojom biološkom decom izuzetno obogatilo život“.

On održava kontakt sa svojom decom u privatnoj Fejsbuk grupi gde dele šale i svoju ljubav prema društvenim igrama.

„To je zaista najbolja stvar koja mi se ikada dogodila“, dodao je. „Nateralo me da naučim mnogo o sebi i učinilo me dobrom osobom.

„Nikada nisam imao svoju porodicu i možda mi je olakšalo to što nisam imao nikakve veze sa biološkom porodicom kada sam počeo da upoznajem svoju decu donatore.

„Nije isti odnos koji imate ako odgajate dete – sa nekima sam veoma blizak, a sa nekima imam manje veze. „Odnosi koje imam sa njima zasnivaju se na onome što oni žele od mene.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading