usb port
Foto: Printscreen/youtube.com/medTech

U 34-sekundnom snimku koji se ponovo pojavio na TikTok-u, putnica objašnjava opasnosti koje stoje iza aerodromske stanice za punjenje.

- Ne stavljajte telefon u njih, nemojte tamo puniti telefon. Zažalićete“.

Žena, čije ime ostaje neotkriveno, spomenula je da je FBI izdao upozorenje o stanicama za punjenje na aerodromima, nazvavši to "juice jacking", poznatim kao sajber-napadi koji se mogu postići preko USB porta za punjenje sa funkcijom povezivanja podataka.

„Sajber kriminalci koriste USB portove i aerodrome i stanice da ukradu vaše podatke. Zabavno, zar ne?" šaljivo je rekla u videu.

Hakeri Federalne komisije za komunikacije (FCC) objasnili su kako hakeri mogu učitati zlonamjerni softver na javne USB stanice za punjenje kako bi pristupili elektronskim uređajima dok se pune.

„Kriminalci tada mogu da koriste te informacije da pristupe onlajn nalozima ili da ih prodaju drugim lošim akterima“, piše na sajtu FCC.

Guru putovanja preporučuje korišćenje baterija i prenosivih punjača umesto stanica za punjenje da biste ostali bezbedni.

Međutim, TikToker je podelio još jedan način da bezbedno napunite svoje uređaje bez rizika od hakera.

„Možete da koristite električne utičnice sa bazom punjača ili nabavite USB kablove samo za napajanje koji nemaju pinove za podatke“, predložio je on.

Kurir

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading