seksualno uznemiravanje
Foto: Printscreen/Youtube/ kirrill molchanov

Terapeutkinja Ejpril Frejk dobila je gotovo 20.000 funti naknade zbog seksualnog uznemiravanja od svog šefa, Rohita Vikala, koji ju je nazivao "se*si nogama". Na sudu se moglo čuti da je Vikal iznova pokušavao da započne vezu sa njom, dolazio u njen hotel bez poziva i slao pornografski materijal na njen poslovni računar.

Njegovo ponašanje je ostavilo Ejpril osećaj "izgubljenosti, mučnine i straha, uključujući zahteve za masažom celog tela i često dodirivanje bedža na njenom grudima. Vikal je takođe rekao da treba da popravi zube jer "sve mora da bude savršeno", dok je stalno tražio da bude njegova devojka. Manje od godinu dana od početka posla, Ejpril je podnela ostavku, navodeći uznemiravanje, i uspešno tužila Vikala na sudu. Sada joj je dodeljeno 19.305,61 funti naknade nakon što je sudija utvrdio da je Vikal povredio njeno dostojanstvo u vreme kada je postojao "jasan disbalans" između mlade žene na početku karijere i "uspostavljenog" biznismena koji joj je pružio šansu za napredovanje.

Neželjena masaža i neprijatni susreti

Samo dva meseca nakon što je počela posao, Vikal je zatražio od Ejpril da joj uradi masažu celog tela, zakazujući je u njen raspored bez konsultacije s njom. Kada je odbila, nastavio je da je moli, što joj je donosilo neprijatnosti. Nakon toga, Vikal je došao u hotel u kojem je boravila tokom treninga i poslao joj poruke da je u recepciji i da će doći do njenog apartmana. Kada je sišla, ispostavilo se da je to bio samo šala, ali sledećeg dana je dočekao u hotelu i proveli su veče zajedno, iako je sud zaključio da je to bilo po njegovom insistiranju, a ne po njenom pozivu.

Odbijanje i dodirivanje

Tokom narednih meseci, Vikal je tražio od April da klikne na link ka sajtu za odrasle, a kada je odbila, poslao je taj link na računar u klinici u kojoj je radila. Takođe ju je više puta nazvao "se*si nogama" i često je dodirivao koleno kada je bila u njegovom kancelariji, kao i bedž koji je nosila na grudima. Nakon što je odbila njegove ponude da bude njegova devojka, Ejpril je otišla na bolovanje zbog stresa i u septembru podnela ostavku. Sudija za radne sporove, Vendi Anderson, zaključila je da je Ejpril pretrpela "značajan period seksualnog uznemiravanja" koje je bilo "ozbiljno i trajno" tokom njenog zaposlenja. Vikalove tvrdnje da je Ejpril pomešala razgovore o poslovnom partnerstvu s razgovorima o želji da bude njegova devojka su odbačene. Ejpril je dobila 17.000 funti za duševnu bol i dodatnih 2.305 funti za finansijski gubitak, pri čemu je sud zaključio da je odustala od posla u svom izabranom polju, sa dobrim izgledima za karijeru, zbog Vikalovog ponašanja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading