fen za kosu
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Korisnica TikTok-a objavila je zanimljiv video koji je privukao pažnju mnogih. Naime, radi se o fenu napravljenom u vreme Jugoslavije, koji i danas radi. Reč je o fenu koje proizvodi nekadašnja banjalučka fabrika Rudi Čajavec.

TikTokera koji je snimila video pitala je svoje pratioce da li neko ima stariji fen za kosu koji još uvek radi. „Rudi. Kvalitet“, „Imam isti, ali zeleni“, „Baš sam hteo da kažem da imam isti, samo beli, a onda si ga izvadilaiz kutije. Koristim ga za paljenje roštilja“, „Nekada je sve bilo na najvišem nivou“, „Bilo je kvalitetno, a ne kao danas, sve traje godinu dana“, neki su od komentara.

 

 


U fabrici Rudi Čajavec, koja se prostirala na 84.000 kvadratnih metara, radilo je više od 10.000 ljudi. Imao je i proizvodne pogone u Foči, Laktašima, Čelincu, Šipovu i Ljubiji. 

 

 

Proizvela je više od stotinu artikala – televizora, pojačala, opreme za automobile, tranzistorskih radija i slično. Uz „Gorenje”, „Iskru” i „EI Niš” bila je ponos elektronske industrije bivše SFRJ. Prema procenama, 1991. godine u Čajavcu je bilo zaposleno više od deset hiljada ljudi, od čega dve hiljade inženjera. Sada su tu butici i prodavnice, a nekadašnja menza postala je sala za proslave.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading