NE SLUTI NA DOBRO Ova stvar u kupatilu ne sme da se vidi u odrazu ogledala
Foto: Shutterstock

I sami znate koliko neke stvari mogu da promene energiju kuće, a sitnice i detalji za dekoraciju donose ili odnose značenje.

Kada je feng šui posredi, važno je obratiti pažnju kako uređujete kupatilo, posebno gde ćete u njemu postaviti ogledalo, koje je veoma važno u kretanju energije po prostoru. Tako je važno da se u odrazu ogledala u kupatilu ne vidi WC-šolja. U suprotnom, to simbolizuje da vaš prosperitet, sreća i dobre energije odlaze iz doma.

Ukoliko baš ne možete ovo da izbegnete, pokušajte da se u odrazu ne vidi cela WC-šolja, te da WC-šolja kada se ne koristi uvek bude poklopljena.

Takođe, u odrazu ogledala ne bi trebala da bude obična bela površina zida ili pločica, jer to može simbolizovati „isušivanje“ ili nedostatak pozitivne energije.

Povoljno postavljanje ogledala može biti na vratima kupatila. U feng šuiju se smatra da ovako ogledalo odbija svu negativnu energiju i sprečava loše vibracije. Takođe, ovo može biti izuzetno praktično, a i smanjuje rizik da se nakupljena negativna energija iz ovog prostora prenese na ostatak kuće.

Najpovoljnije je prema feng šui stručnjacima okačiti ogledalo na obe strane vrata u kupatilu – tako dobijate dupli pozitivan efekat. Važno je da vrata kupatila i toaleta uvek budu dobro zatvorena.

Evo još nekoliko feng šui saveta za kupatilo i WC:

– Držite vrata kupatila i poklopac toaleta zatvorenima kada ih ne koristite

– Kupatilo treba da bude sveže, prozračno i mirisno

– Nemojte zatrpati kupatilo prljavim vešom ili sa previše stvari

– Odmah zamenite polomljene ili istrošene predmete kao što su plastične bočice, istrošen sapun, stare zavese za kadu, stare četkice itd.

– Izbegavajte kupatilo koje gleda na spavaću sobu ili kuhinju

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading