nostradamus
Foto: Printscreen/Foto: EPA/Alo ilustracija

Suva će se još više osušiti i doći će do velikih poplava, predvideo je Nostradamus, najavljujući klimatske promene još u 16. veku. Francuski astrolog Mišel de Nostradam, poznat kao Nostradamus, napisao je knjigu Les Propheties 1555. godine u kojoj je izneo svoja predviđanja za budućnost.

Mnogi kažu da su se njegova predviđanja ostvarila, navodeći sličnosti između stvarnih događaja i njegovih predviđanja, kao što su Veliki požar u Londonu, Hitlerova vladavina i napadi 11. septembra. Kažu i da je predvideo smrt američkog predsednika Džona Kenedija, kao i Francusku revoluciju.

Svake godine objavljuju su njegova predviđanja za iduću godinu, a poznato je i što je predvideo za 2024. 

Sukob s Kinom

Nostradamus piše da će „crveni protivnik prebledeti od straha stavljajući veliki okean u strah“. Neki veruju da bi „crveni protivnik“ mogao da bude Kina, dok „veliki okean“ sugeriše da bi se borbe mogle odvijati na moru, verovatno u Indijskom okeanu. Kraljevska previranja plakat Britanski pisac i komentator Nostradamusa Mario Reading već je govorio o tome kako je francuski astrolog možda predvideo smrt kraljice Elizabete Druge. Nostradamus je napisao da će „kralj ostrva biti oteran silom / Zamenjen onim koji neće imati znak kralja“.


U Redingovoj analizi, ovo ukazuje na abdikaciju kralja Čarlsa III zbog „upornih napada na njega i njegovu drugu ženu“, a zameniće ga Hari umesto Vilijama kao čoveka kome „nedostaje pečat kralja“.
 

Klimatska katastrofa

Klimatski haos je već počeo sa sve češćim požarima, poplavama i sušama širom sveta poslednjih godina, posebno 2023. godine. Zanimljivo je kako je on, izgleda, predvideo ove apokaliptične događaje pre svih tih vekova. Nostradamus predviđa: „Suvo će se još više osušiti i biće velikih poplava. Na drugim mestima on upozorava na oluje koje vode do gladovanja. Takođe je upozorio na 'veoma veliku glad kroz talas kuge'.

Novi papa

Nostradamus takođe zanemaruje smrt pape Franje. „Sa smrću veoma starog pape biće izabran Rimljanin u godinama. Reći će se da je slab, ali će dugo sedeti i biti u žudnji“, napisao je Nostradamus. Inače, Mišel de Nostradam je rođen u Sen Remi de Provansu 1503. U početku je živeo kao putujući apotekar, veoma tražen za lečenje žrtava kuge. Od 1550. godine izdavao je godišnje publikacije koje su uključivale proročke stihove. Godine 1554. počeo je da piše Proročanstva, u kojima je nameravao da izloži buduću istoriju sveta u 1.000 katrena, raspoređenih u 10 „vekova“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading