baka
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/facebook

"Psst, to je moje, ja ovako malo, pre ručka", reakcija simpatične bake kad je primetila da je unuk snima dok iz šteka u ormanu vadi flašu i otpija nekoliko gutljaja postala je hit na mrežama. Video je odmah postao viralan prikupivši gotovo milion pregleda. Shvativši da je njena tajna otkrivena baka se nije ni malo potresla, a imala je spreman odgovor.

Neki bi možda rekli da je starija žena alkoholičar jer pije krijući, ali na našim prostorima vlada mišljenje da je dobro popiti čašicu rakije pre obroka - "za cirkulaciju i bolje varenje".

baka

Foto: printscreen/facebook

 

Tako je većina pratilaca fejsbuk grupe "Dalmatinska generacija" imala razumevanja za veselu bakicu:

"Baka vidi se zdrava i vitalna, šta će, popije po malo i opusti se bolje nego tablete za smirenje".

"Dezinfekcija u eri prehlade i gripa je veoma važna i pokazuje da je baka odgovorna za sve oko sebe". 
"Da, mlađe generacije ne znaju da su naši preci oduvek govorili i praktikovali da je čašica rakije slatko piće.Pogotovo kada si umoran od teškog fizičkog napora, čak i pre jela".
"Kako je simpatična baka, i kako je ovo rekla iskreno. Da je živa i zdrava još dugo"."Jednom se živi". "Za cirkulaciju i apetit. Živa ti bila". "Gospođa ima dobar stil života". "Dok sam pila domaću, nisu mi trebale tablete".

 

 

Za mnoge ovo nije bilo nepoznata situacija:

"I moja pokojna baba je imala svoju flašu, za koju smo mi unučići otkrili gde je štek...pa smo i mi ponekad po jedan cug .I baba je pre jela po cug. Živela blizu 100 god."I moja je znala tako pa je češče znala završiti u cvećnjaku, zavali se pa ti nju vadi i čupaj iz trnja". "Vidim da nj ima ko da je vadi iz trnja".

"To je za cirkulaciju i da se može probaviti hrana. Pomalo je dobro"."Jadne babe od ovih unuka i telefona ne mogu da se opuste i žive kako hoće. Bakice aperativ pre ručka i treba. Živećes 100 godina".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading