hladnoća
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok


Džef je na društvenoj mreži postavio nekoliko video snimaka i pratiocima pokazao kako izgleda život na jednom od najhladnijih mesta na Zemlji.

Na jednom od video snimaka snimio je sebe kako pokušava da sipa piće iz konzerve na Antarktiku, ali ga je ono što se potom dogodilo iznenadilo. Dok je okretao limenku da sipa piće u čašu, tečnost se smrzla i limenka je ostala u vazduhu povezana sa smrznutim pićem.

U opisu posta je napisao da je u tom trenutku na Južnom polu bilo -64 stepena. Mnogi su u komentarima napisali da mu mobilni telefon uopšte radi s obzirom na hladnoću, ali je objasnio da mu se uređaj gasi svakog minuta.

U jednom od ranijih videa Džef je pokazao da na tako niskim temperaturama nosi nekoliko slojeva odeće – mora da stavi i kapu, kapuljaču, šal i veoma debele rukavice. U vreme snimanja, temperatura na Antarktiku je bila -73 stepena.

hladnoća

Foto: printscreen/TikTok

 

Njegovi pratioci pišu u komentarima da je zaista hrabro snimati po ovoj hladnoći. Džefovi TikTok video snimci su prikupili milione pregleda. Naime, pre 13 godina na Antarktiku je izmerena temperatura od -93,2 °C, što je trenutno najniža izmerena temperatura u prirodi na Zemlji.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading