isus hrist
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Rabin Džejson Sobel je nedavno dao intervju za "CBN Digital" u kojem je osudio zlo Hamasovog napada na Izrael. On je izrazio uverenje da je antijevrejska mržnja duhovne prirode.

Sobel je pružio uvid u istorijski kontekst sukoba između Izraela i Hamasa, istakao duhovne implikacije ovih događaja i ukazao na neka proročanstva iz Biblije koja, prema njegovim rečima, predviđaju ono što se trenutno dešava.

Sobel je naglasio da je rođenje Izraela čudo modernog vremena i da su neki od načina na koje je došlo do tog čuda bili suprotni svim izgledima. U svakoj generaciji, rekao je, pojavljuju se vođe poput Hitlera ili Hamana koji žele da unište jevrejski narod, ali Bog ih je sačuvao jer je on Bog čuda.

Rabin je takođe ukazao na proročanstva iz Biblije koja nagoveštavaju događaje koji se dešavaju danas. On je razgovarao o zabrinutosti koju je napad Hamasa izazvao među Jevrejima, podsećajući na traumu i strah koji su pretrpeli tokom Holokausta.

Rabin je istakao reč „Hamas“ koja se pojavljuje u Bibliji, povezujući je sa nasiljem. Prema Sobelu, nije slučajno što je „Hamasovo“ nasilje bilo prisutno u Nojevim danima, kao što je zapisano u Postanku 6:11.

Sobel je takođe rekao da se reč „hamas“ pojavljuje u Bibliji nekoliko puta, napominjući da se prvi put pojavljuje u Postanku 6:11.

„Kaže: „I u dane Noje vidje Bog da je svet pun nasilja“... Hamas, reč za nasilje... I Bog se tugovao, i na kraju je doneo potop na svet jer od Hamasa.

Sam Isus je rekao [u Mateju 24]: „Kako je bilo u dane Nojeve, tako će biti i u dane dolaska Sina Čovečijeg“ – kaže rabin.

Sobel je nastavio: „Tako da ne mislim da je slučajnost da je u danima Noja na Zemlji bilo ’Hamasovog‘ nasilja, a taj nivo Hamasa danas bukvalno demonstrira organizacija Hamas.

Sobel je izrazio tugu zbog nevinih Palestinaca uhvaćenih u ovoj strašnoj situaciji. On je pozvao ljude da se zapitaju ko je odgovoran za ovaj sukob, naglašavajući važnost dubokog razumevanja istorijskih okolnosti.

Rabin Sobel ukazao je na duhovne implikacije sukoba između Izraela i Hamasa, naglašavajući važnost traženja mira i razumevanja među narodima usred tako teških vremena.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading