BIVŠI AGENT FBI OTKRIVA KAKO DA PREPOZNATE LAŽOVE Ovih 9 znakova odaje da vas neko "farba"
EPA/JIM LO SCALZO

Trejsi Volder iz Dalasa svoj poslovni deo veka provela je radeći za najveću obaveštajnu agenciju u SAD - CIA i kao specijalna agentkinja u FBI. Njena specijalost jesu špijunaže. Tvrdi da tačno zna kako da prepozna kad neko laže i ukazuje na devet znakova na koje treba obratiti pažnju.

"Radila sam u CIA pet godina i nakon toga postala specijalna agentkinja FBI, što je vrlo retko za ženu. Počela sam da se bavim time dve nedelje nakon završetka fakulteta, u junu 2000", rekla je i dodala da je bila dosta umorna zbog posla, ali da je volela da bude u protivterorističkim misijama, ipak, život u inostranstvu joj nakon određenog vremena više nije odgovarao. Bila je u misijima u Avganistanu, Jordanu, Alžiru, Monaku, posetila je i Nemačku, Švedsku i Italiju.

Dok je bila na tajnim misijama, bilo je veoma važno da brzo otkrije lažljivce.

"Lažljivci brzo menjaju emocije i postupke, od smirenosti preko nekontrolisanog ponašanja, pa sve do plača. To će se dogoditi kada osete da su uhvaćeni u laži. Mogu da pokušaju da odvoje sa strane pojedince kako bi se njihova priča podudarala. Mnogo objašnjavaju, uz nedostatak pojedinosti. Iako se čini da dosta pričaju, zapravo ne iznose detalje. Izbegavaju kontakt oči u oči", navela je.

Devet znakova koji otkrivaju da neko govori laži su:

vrpoljenje
glasno pričanje 
suze da bi se izbegla detaljna objašnjenja
previše priče, ali bez detalja
prelazak iz smirenog u nekontrolisano ponašanje
izbegavanje kontakta oči u oči
izolovanje pojedinaca kako bi se njihova priča uskladila
ekstremno preterano objašnjavanje jednostavnih stvari
nedostatak specifičnosti

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading