ISPLATILA IM SE ŠETNJA SA LJUBIMCEM Pas našao kutiju sa 400 hiljada evra
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U maju 2021. godine, tokom šetnje šumom u blizini Lond-le-Mora, pas je pronašao metalnu kutiju u kojoj je neko sakrio 400.000 evra. ATV Vlasnici psa su odmah prijavili lokalnoj žandarmeriji šta je njihov „šmrk” iskopao iz zemlje, a nakon što je policija zatvorila uviđaj koji je trajao više od godinu dana, uz konstataciju da ne mogu da utvrde poreklo novca, neimenovanim srećnicima je rečeno da im je po zakonu dozvoljeno da zadrže polovinu navedenog iznosa.

Informaciju je potvrdio Fransoa De Kanson, gradonačelnik La Lond-le-Mora, a pošto je novac pronađen na opštinskom zemljištu, na šumskom putu i ​​u vreći za đubre zakopanoj pored staze, drugi deo iznosa je pripadao gradu.

Ovo je ovih dana francuskim novinarima potvrdio gradski tužilac. Ko je, kada i zašto tamo zakopao taj novac, najverovatnije će zauvek ostati nepoznato, prenosi "net.hr".

Inače, u istragu se uključila i Agencija za upravljanje i povraćaj oduzete imovine, a francuski portali su u svojim napisima naveli da je policija u međuvremenu obavila niz ispitivanja, da je psima pretresala komšiluk, a da je u pitanju bilo šta drugo i da su uzeli uzorke iz torbe i kutije kako bi eventualno pronašli tragove DNK i pokušali da povežu novac sa ranijim provalama.

Pošto još nije bilo rezultata, državni tužilac u Tulonu odlučio je da zatvori slučaj 7. juna, odnosno pre nešto više od tri meseca. Iako nije precizirano o kojoj se rasi psa radi, možemo sa sigurnošću reći da je u pitanju „pravi zlatni retriver”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading